Youtube, në ndihmë të personave që nuk dëgjojnë, bën titrimin e efekteve të zërit » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 30/03/2017

Youtube, në ndihmë të personave që nuk dëgjojnë, bën titrimin e efekteve të zërit

Share
nga Anerola Torollari
Mar 30, 2017
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

YouTube tashmë është në gjendje të titrojë edhe efektet zanore, si muzikën, apo të qeshurat. Kjo ka ardhur falë përmirësimit të algoritmeve të vlerësimit automatik. Projekti është ende në fazën fillestare, por është shumë i nevojshëm për personat që nuk mund të dëgjojnë apo që kanë probleme të theksuara me dëgjimin.

Numri i efekteve zanore, i identifikuar në mënyrë automatike është tre llojesh, të qeshurat, duartrokitjet dhe tingujt muzikorë. Teknologjia e bazuar tek titrimi automatik shfrytëzon rrjetet neutrale për të instruktuar sistemin që të njohë dhe dallojë tingujt dhe në mënyrë automatike më pas, t’i përkthejë me titrime.

Platforma video në pronësi të YouTube në muajin shkurt preku rekordin e 1 miliardë videove të korrigjuara me titrime automatike, një metodë tepër thelbësore dhe e dobishme për këdo që ka probleme me dëgjimin.

/Ky artikull u publikua së pari nga TechSot.al. Business Magazine Albania ka të drejta të plota të ripublikimit të këtij artikulli, në bazë të marrëveshjes mes palëve.

Subscribe në kanalin tonë në YouTube