“Tryezë Për Një”, njihuni me restorantin më të sigurt nga COVID-19

“Tryezë Për Një”, njihuni me restorantin më të sigurt nga COVID-19

Tryezë Për Një

“Tryezë për një” (Bord For En), quhet restoranti më i sigurt nga Covid-19, i hapur nga një çift në Suedi, që priti klientin e tij të parë më 10 Maj. Restoranti ka vetëm një karrige e tryezë, ai gjendet në mes të një livadhi e nuk ka kamarierë. Ushqimi shkon nga dritarja e kuzhinës në tryezën e klientit, përmes një shporte, që lëviz me litar.

Rasmus Persson dhe partnerja e tij Linda Karlsson, janë çifti që ideoi këtë koncept unik. Ata sapo janë zhvendosur në Ransater, 350 kilometra në perëndim të Stokholmit dhe menduan të hapnin një restorant të tillë, pas një vizite të prindërve të Lindës në muajin mars. Ata u përgatitën atyre ushqim në ambient të hapur për t’i mbrojtur nga virusi dhe u shërbyen nga dritarja.

Ata thonë se nuk do të lejojnë as spektatorët: “Ne duam të shmangim ndjenjën e vëzhgimit ndërsa ju hani ushqimin tuaj. Të gjithë jemi duke kaluar kohë të vështira dhe ka njerëz që kanë humbur punën apo të dashurit e tyre”.

Restoranti është i prenotuar për të gjithë majin, ndërsa për qershorin dhe korrikun kanë mbetur vetëm pak vende. Çifti thotë se ka marrë masa mbrojtëse edhe për ditët e shiut. Sa i përket çmimit të ushqimit, janë vetë klientët që vendosin se sa do të paguajnë.  “Ne i mirëpresim të gjithë, pa marrë parasysh se në cilën situatë financiare gjendeni. Çmimi i menusë varet nga i ftuari”, thotë Karlsson, i cili së bashku me Persson kanë përvojë në industrinë e mikpritjes.

Në shumë qytete ndërkombëtare, ngrënia vetëm, qoftë në bar apo në qoshe restorantesh, nuk është vetëm e pranueshme, por edhe konsiderohet si diçka normale.

Megjithatë, jo të gjitha restorantet kanë përqafuar praktikën e të ngrënit ushqim vetëm. Karlsson është optimist që Tryezë Për Një do të zvogëlojë më tej çdo shqetësim të darkës solo: “Kam pasur një ëndërr, që darkimi vetëm të ishte i pranueshëm nga shoqëria dhe mbase tani ne po e arrijmë këtë?”

“Imazhi i thjeshtë i karriges dhe tryezës është një thirrje për përvoja solo.”

CNN Travel

Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.

Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.

Must watch
Business Mag Nr. #34 - Mars 2024

Për një vit të mbarë!

Viti 2024 ka nisur me sfidat dhe mundësitë e tij. Ndërsa kompanitë do të duhet të përballen me disa ndryshime ligjore dhe njëkohësisht trendet e tregjeve: si rritje çmimesh dhe rritje e kostos së fuqisë punëtore, startupet janë para mundësive dhe një klime favorizuese. Thirrje të shumta janë hapur në fushën e biznesit, kulturës dhe ideve të gjelbërta. Ndër më të rëndësishmit, programi i qeverisë për financimin e 80 startupeve në tre faza zhvillimi të tyre

Për të kuptuar rëndësinë e bizneseve të reja, veçanërisht në teknologji, mjafton të shohim që edhe sipërmarrje të konsoliduara vendase, si një grup kompanish si Balfin, kanë një vëmendje të theksuar tek startupet. Z. Samir Mane, President i këtij grupi, prej kohësh ka treguar interes, duke i mbështetur, por edhe duke investuar në një prej startupeve që pritet të sjellë revolucion në bio-inxhinieri. Vëmendja tek risia dhe inovacioni vlerësohet të jetë një nga arsyet kryesore, përse audienca jonë e zgjodhi në kompeticionin tonë të dhjetorit si Sipërmarrësi i Vitit. Në një intervistë ekskluzive, z. Mane tregon për ne copëza domethënëse nga …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0