Tesla vjen fuqishëm në treg
Përditësuar së fundmi: 17/03/2019

Tesla vjen fuqishëm në treg

Share
nga Ornela Trupja
Mar 17, 2019

Këtë javë Tesla ka prezantuar modelin Y në Kaliforni, duke u premtuar konsumatorëve modelin e shumë pritur  “crossover”.   Elon Musk, tha se makina, e kategorisë  SUV, që është ndërtuar me të njëjtën platformë si Modeli 3, do të dalë për herë të parë në treg me një version me distancë të gjatë, në rreth 482 kilometra, me një çmim 47 000 dollarë.

Versioni standard  do të jetë gati në vitin 2021 dhe do të vijë më një çmim  39 mijë dollarë. Bateria e saj do të mund të rezistojë deri në 370 km rrugëtim. Pas publikimit, faqja zyrtare e Tesla ofroi mundësinë e porositjes së modelit të shtrenjtë me distancë të gjatë dhe goma të pasme aktive, të disponueshëm për vitin 2020. E gjithë kjo vjen menjëherë pas një periudhe të vështirë që kaloi kjo kompani ku:

  • KSHZ kërkoi që Musk të akuzohej për shpërfillje.
  • Zyrtari i lartë financiar i Tesla dhe këshilltarët kryesorë u larguan nga kompania.
  • Raportet e konsumatorëve hoqën vlerësimin e saj “të rekomanduar” nga Modeli 3.
  • Tesla mbylli shumicën e dyqaneve të saj për t’u rikthyer në lojë dy javë më vonë.
  • Musk paralajmëroi investitorët se Tesla do të humbiste paratë në tremujorin e parë.
  • Aksioneri i dytë i Tesla mendon se do të ishte më mirë pa Musk-un si CEO.
  • Tesla shlyeu 920 milionë dollarë borxhe me para në vend të aksioneve, duke rinovuar frikën e krizave në para.

Lexo: Mbyllen dyqanet Tesla, kompania do të shesi vetëm online

Shitjet e Teslës kanë rënë 10% që nga 5 shkurti.

Porositja e makinës do të kërkojë një depozitim paraprak prej 2,500 dollarësh. Modelet e vogla SUC janë segmenti me rritjen më të shpejtë në Shtetet e Bashkuara dhe Kinë, që janë dy tregjet më të mëdha në botë të makinave.  Tesla ka pasur pak konkurrencë deri më tani për modelet sedan, por konkurrenca në kategorinë SUV po shtohet. Elon Musk tha se pas 12 muajsh, do të ketë rreth 1 milion makina.

CNN