STARTUP LIVE TIRANA në edicionin e 5-të, Business Mag partnere mediatike


Business Magazine Albania njofton me kënaqësi hapjen e konkursit pёr sipёrmarrjen dhe zhvilimin e talenteve tё reja nё fushat e marketingut, design-it, biznesit, financave dhe inovacionit, Startup Live Tirana! Si “partnere” në misionin e saj për promovimin dhe akselerimin e startupeve dhe të apasionuarve tё teknologjisё dhe ideve innovative, Business Magazine Albania është sponsor mediatik dhe shpreh mbështetje të plotë në zhvillimin e këtij eventi.

“UNIque Junior Enteprise” do të organizojë për të pestin vit rradhazi kompeticionin e ideve inovative të biznesit nga të rinjtë Startup Live Tirana, konkursit me format ndërkombëtar mbi promovimin e të rinjve dhe planeve të tyre të biznesit në fushën e teknologjisë dhe jo vetëm. Startup Live Tirana do te organizohet në datat 20-22 Maj 2016, ne Godinёn “Liria”, gjatё Javёs së Inovacionit me mbështetjen e Ministrisë së Inovacionit, Bashkisë Tiranë, Universitetit të Tiranës, Protik, Albanian Innovation Accelerator etj.

Ftohen studentë dhe të rinj me aftësi në programim, design, shitje&marketing, financë apo menaxhim që duan të marrin ndihmën e nevojshme në hapat e tyre të parë si sipërmarrës të suksesshëm. Startup Live mbledh të rinj të profileve të ndryshme të cilët bashkojnë energjitë e tyre, ndahen në grupe dhe marrin feedback-un e nevojshëm nga mentorët profesionistë vendas dhe të huaj për të prezantuar idenë e biznesit. Ky aktivitet përmbush kërkesat dhe dëshirat e të rinjve të cilët përbëjnë sipërmarrësit dhe biznesmenët potencialë të së ardhmes.

Në Startup Live Tirana pjesëmarrësit ndahen në 2 kategori: të rinj që kanë një ide e dëshirojnë ta zhvillojnë atë më shumë për një prezantim sa më të mirë final dhe të rinj që nuk kanë një ide biznesi por janë të gatshëm të vënë në dispozicion njohuritë e tyre për t’u bërë pjesë e një grupi dhe për të bashkëpunuar në të.

Aktiviteti do të zhvillohet sipas skedulit të mëposhtëm:
Dita 1: Regjistrimi i pjesёmarrësve, krijimi i grupeve, njohja me njëri-tjetrin
Dita 2: Zhvillimi i trajnimit dhe prezantimi paraprak i ideve/projekteve të biznesit
Dita 3: Prezantimi final dhe përcaktimi i fituesve

Grupet më të mira do të vlerësohen me çmime në vlerë monetare, por edhe me mundësinë për të patur mentorim dhe mjedis fizik 3-6 muaj për biznesin e tyre pas eventit nëpërmjet bashkëpunimit tonë me disa nga Inkubatorët dhe Programet e Akselerimit në Shqipëri.

Për më shumë info: www.startuplive.in/tirana

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale