Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes

george-soros-po-investon-500-milione-dollare-per-refugjatet-businessmagBiznesmeni miliarder dhe filantropi George Soros njoftoi të martën synimin e tij për të investuar 500 milionë $ në startup-e, në bizneset ekzistuese dhe iniciativat e themeluara nga emigrantët dhe refugjatët.

Në një ese për ‘Wall Street Journal’, Soros kritikoi “dështimin kolektiv për të zhvilluar dhe zbatuar politika efektive” për të trajtuar krizën globale të emigrimit, dhe argumentoi se megjithëse qeveritë kanë rolin udhëheqës për të luajtur në gjetjen e zgjidhjeve, “përdorimi i fuqisë së sektorit privat është gjithashtu i rëndësishëm “. (më tepër…)

porsche

Porsche është zotuar se do të prodhojë edhe më shumë variante të makinës se saj të parë sportive elektrike. Këtu përfshihet edhe një variant i bazuar në dizajnin e Mission E Cross Turismo. Kjo vjen, në kohën që kompania gjermane e makinave sportive dhe luksoze, përgatitet për revolucionin e pritshëm në industrinë automotive.

(më tepër…)

 


Si ju lindi ideja e këtij filmi?

Ideja e këtij filmi ka lindur një vit më parë . Mua më ka tërhequr kjo teknikë xhirimi që në momentin e parë që u shfaq për publikun. Skenari që kam shkruar mendova se ishte adapt për një film të këtij formati, për arsyen se kërkoja që publiku të zgjedhë vetë këndvështrimin e ngjarjes  dhe gjithashtu gjithsecili nga spektatorët  të mbajë një qëndrim individual ndaj kësaj historie. Vetëm kjo teknikë mund të ta japë këtë mundësi. Teknika 360°VR është një nga format e reja të xhirimit filmik, me kamera speciale. Kjo teknologji e re mundëson një pamje 360° të skenës së filmit . Gjithëkush zgjedh të shohë atë kënd ose atë personazh që do gjatë filmit për aq kohë sa do. Dëshira ime për të xhiruar këtë film u bashkua me dëshirën e mirë të një grupi artistik shumë profesionist shqiptaro -italian dhe vendosëm ta realizonim. Grupit dhe dëshirës tonë iu bashkangjit ndihma e Fondit Zvicerian të Kulturës, të cilët vlerësuan dhe besuan në projektin tonë dhe na financuan. Gjithashtu, kësaj nisme po i bashkohen, kompani të tjera private dhe televizione, të cilat duan të jenë pjesë e këtij projekti, i pari i këtij lloji në Shqipëri.

lexoni: https://businessmag.al/vjen-filmi-pare-vr-ne-gjuhen-shqipe/

Si mendoni se do të pritet kjo risi?

Ky film edhe pse është shumë i vështirë për t’u realizuar, ne me stafin po bëjmë një punë kolosale 24 orë dhe mendojmë se puna jonë do të shpërblehet me një produkt të mirë për publikun, dhe që  mund të krenohemi dhe në festivalet e filmit ku do konkurojë. Jam i sigurt që do pritet mirë sepse është një histori e bukur e treguar në një formë të veçantë, me aktorë të shkëlqyer dhe e shfaqur në një teknikë të re dhe argëtuese.

A vlen në këtë rast pyetja “kur do të dalë në kinëma”?

Shfaqja e këtij filmi nuk bëhet në sallën e kinemasë, por ka forma të tjera të cilat do të jenë afër publikut.

Kur pritet të jetë gati për publikun?

Së shpejti filmi do jetë gati për t’u shfaqur. Nuk mund të japim datë të saktë sepse jemi akoma në punë e sipër .

Një biznes, është një nga krijesat artificiale më të bukura që një njeri mund të krijojë.

Por, si në çdo fushë tjetër të jetës, padyshim, hasim vështirësi dhe pengesa. Të ngresh një biznes nga 0 nuk është e lehtë. Ta rrisësh atë, është edhe më e vështirë. Por ta bësh atë të zgjasë sa më shumë, është hallka më e vështirë e procesit.

(më tepër…)

lacoste-heq-dore-nga-korkodili-per-nje-arsye-te-mire-businessmag

Marka franceze e modës po bashkëpunon me Bashkimin Ndërkombëtar për Ruajtjen e Natyrës për një sasi të limituar të këmishave që përmbajnë 10 specie në zhdukje aty ku shfaqet emblema tradicionale e krokodilit.  (më tepër…)

vjen-filmi-pare-vr-ne-gjuhen-shqipe-businessmag

Për herë të parë në Shqipëri do të vijë një produksion kinematografik në gjuhën filmike të teknikës më të fundit 360 VR. (më tepër…)