Si mund të rrisni produktivitetin dhe përqëndrimin në punë? » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 26/07/2017

Si mund të rrisni produktivitetin dhe përqëndrimin në punë?

Share
nga Fiorela Jaupi
Kor 26, 2017
Studied at Faculty of Economy, Master of Science in Marketing. Content Editor at Business Magazine Albania
lexo me teper >

Përmirësoni fokusin dhe produktivitetin tuaj duke provuar një nga këto teknika për të krijuar një mjedis pune pa shkëputje.

Një studim i kohëve të fundit tregoi se duhen deri në 23 minuta që të riktheheni nga një shpërqendrim, kështu që nuk është çudi që mjediset e punës të mbushura me punë dhe të pasura me objekte me shkëlqim mund të ulin produktivitetin tuaj.

Nëse jeni mbërthyer në një ambient të tillë, Business Magazine ka përgatitur këtë artikull, në mënyrë që ju të zvogëloni shpërqëndrimet e kota dhe të jeni më të fokusuar në punën tuaj:

1. Vendosni kufje, por mos dëgjoni muzikë. Kufjet zvogëlojnë zhurmën dhe gjithashtu shërbejnë si pengesë nga njerëzit që ju bezdisin. Sa më të mëdha kufjet, aq më mirë.

Lexo: Dëgjoni muzikë ndërkohë që punoni ose studioni? Ja çfarë i ndodh trurit tuaj gjatë kësaj kohe…

2. Vendosni një shenjë në derën ose tryezën tuaj duke shkruar “të zënë” për t’i bërë njerëzit të ditur se nuk duhet t’ju shqetësojnë.

3. Vendosni kohën se kur duhet të fokusoheni në zyrë për orë të caktuara të ditës ose javës, ku të gjithë pajtohen që të mos shqetësojnë ose të shpërqendrojnë të tjerët.

4. Fikni njoftimet në telefonat apo shfletuesit tuaj për një periudhë kohore gjatë ditës. Mund të përdorni autoresponders për t’i lënë njerëzve të ditur se kur do të ktheheni tek ata.

Lexo: Shkenca thotë: “Multitasking është duke e lodhur trurin tuaj”

5. Planifikoni ditën tuaj në mënyrë të tillë që të punoni me projekte që kërkojnë sasi më të madhe të fokusit gjatë kohës që keni më pak shpërqëndrime.

6. Ushtroni ose bëni një shëtitje para se të uleni për të punuar detyra të rëndësishme dhe të vështira. Kjo praktikë rrit fokusin tuaj dhe nivelin e energjisë.

7. Flini më shumë gjumë në mënyrë që të keni kapacitetin mendor për të qëndruar vigjilent dhe të përqëndruar në punën tuaj.

8. Provoni të praktikoni frymëmarrje të thellë dhe teknika të meditimit për të qetësuar mendjen para se të angazhoheni në projekte.

Lexo: Si arrijnë të bëjnë njerëzit e suksesshëm më shumë gjëra brenda një dite nga sa bëjmë ne brenda një jave?

9. Vendosni mini qëllime dhe shpërblime për realizimin e punëve gjatë ditës.

10. Konsumoni ushqime që rrisin fokusin tuaj mendor dhe që do t’ju japin energjinë që ju nevojitet për të qëndruar produktiv për periudha të gjata kohore.

Ne nuk mund të shmangim gjithmonë çdo shpërqëndrim por ajo që mund të bëjmë është të zvogëlojmë ndjeshëm ekspozimin tonë ndaj gjërave që tërheqin vëmendjen nga puna jonë. Njohja e dobësive tona dhe vendosja e pengesave për t’i eleminuar ato është çelësi.

Burimi: inc.com



Evente

Zgjidhje, Vetëm me një klik!

Dhjetor 11, 2019
6 PM – 8 PM

Një hap drejt Suksesit!

Dhjetor 14, 2019
09:00 - 17:00