Si covid-19 ndryshoi mënyrën e punësimit

Si Covid-19 ndryshoi mënyrën e punësimit

Mënyra e vetme për të fituar në një botë pas Covid-19 është të përqendrohesh në krijimin e ekipit më të mirë të mundshëm. Kjo është e rëndësishme gjatë periudhave të tkurrjes ekonomike dhe pasigurisë së biznesit. Dallimi është se përfitimet dhe rreziqet nuk kanë qenë kurrë më të mëdha se tani.

Përçarjet e Covid-19, mungesa e talentit dhe prirjet e udhëhequra nga mijëvjeçari do të detyrojnë një rimendim të përhershëm të mënyrës së strukturimit të ndërmarrjeve. Organizatat më adaptuese po mendojnë për talentin në të njëjtën mënyrë që mendojnë për klientin ideal. Kompanitë shpenzojnë kohë dhe para të konsiderueshme duke punuar për të kuptuar klientët që duan të tërheqin dhe duke gjetur mënyra për t’i arritur ata. Ata presin që të kërkohen dhe të shiten.

Çdo kompani që e trajton talentin e tyre si mall, po sinjalizon për të gjithë botën se modeli i tyre i biznesit është i vjetëruar. Ata po sinjalizojnë se kompania e tyre nuk është një vend ku ju do të shihni të ardhmen tuaj të përmirësuar. Kjo është arsyeja pse strategjitë e talenteve duhet të kalojnë selektimin për të siguruar kandidatin më të mirë të mbetur.

Organizatat që nuk krijojnë një kulturë autentike, nuk do të fitojnë besimin e talentit më të mirë. Besimi nuk ka qenë kurrë më i rëndësishëm sesa gjatë epokës Covid-19, pasi lumturia është në një nivel të ulët. Njerëzit po përballen me pasiguri ekonomike dhe ankth.

Lexo:Lamtumirë orar zyrtar i punës: Puno nga ku të duash

Si Covid-19 ndryshoi mënyrën e punësimit

Çdo talent që nuk është i angazhuar nuk do të gjejë një mënyrë për të qenë po aq produktiv sa ishin para-Covid-19. Talenti që i beson punëdhënësit të tyre dhe beson në misionin e tyre do të gjejë një mënyrë për të maksimizuar produktivitetin e tyre dhe për të ndihmuar punëdhënësin e tyre të lundrojë në përçarjet masive që ndodhin sot. Plotësoni boshllëkun strategjikisht.
Përfitoni në mënyrë të barabartë për klientët dhe punonjësit tuaj.

Filloni procesin e të kuptuarit të kompetencave thelbësore dhe diferencuesve të organizatës suaj. Cilat punë janë të domosdoshme për ju për të konkurruar në treg? Çdo gjë që është në këtë listë duhet të ketë përparësi dhe të jetë pikë referimi dhe bëni gjithçka që është e mundur për të marrë talentin më të mirë dhe për t’i mbajtur ata të lumtur. Çdo gjë tjetër mund të bëhet më mirë përmes platformave të reja të talenteve ose angazhimit të kompanive të specializuara për këtë. Mos jini në rregull në gjithçka – jini të mahnitshëm me një fokus të ngushtë.

Lexo:Pse nuk duhet ta ndërtoni kompaninë duke u përqendruar vetëm në pandemi

Rëndësia e individëve të angazhuar dhe të talentuar që janë pjesë e ekipit tuaj nuk do të zhduket kurrë. Shkalla e ndryshimit në teknologji, konkurrencë dhe ekonominë tonë vetëm do të vazhdojë të rritet. Nuk ka hendek të përhershëm dhe diferencuesi juaj i sotëm do të komodizohet nesër.

Mënyra e vetme për të përparuar në këtë mjedis gjithnjë në ndryshim është të përqendroheni në ekipin më të mirë të mundshëm për të trajtuar gjithçka që ju del përpara. Përqendrohuni në të qenit shkëlqyeshëm atje ku mundeni. Atje ku nuk mundeni, gjeni partnerë që janë.

ENTREPRENEUR

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale