Sfida IDEA 2020 shpall fituesit

IDEA

Sfida IDEA ka shpallur 6 fituesit e vitit 2020, ditën e mërkurë, më 28 tetor. 450 nga 1700 aplikantë ishin përzgjedhur të përfitonin nga trajnimet e IDEA 2020, e organizuar si sfidë kombëtare e përbërë nga 6 sfida rajonale, në Vlorë, Shkodër, Berat, Korçë, Elbasan dhe Tiranë.

Fjalën e hapjes e mbajti Jetona Myteveli, koordinatore e projektit IDEA.

180 sipërmarrës ishin përzgjedhur të merrnin pjesë në Modulin për kompetencat e avancuara të biznesit dhe 170 prej tyre hartuan një plan biznesi. Në ceremoninë finale, 16 finalistët prezantuan idetë e tyre, 6 prej të cilave u shpallën fituese.

Juria përbëhej nga Antonela Hako, presidente e Dhomës Ekonomike të Gruas dhe presidente e kompanisë Hako, Rafaela Rica nga Iceberg Communication, Indrit Daçi nga ALBtelecom dhe Bledar Mankollari nga Dhoma Shqiptaro-Gjermane e Tregtisë.

Lexoni: 10 këshilla të dobishme lidhur me rrjetet sociale për start-upe në fazat e hershme

Finalistët patën mundësi të prezantonin bizneset e tyre dhe t’u përgjigjeshin pyetjeve të jurisë.

6 fituesit e Sfida IDEA 2020, të cilët fituan edhe grante prej 4000 dhe 7000 eurosh, varësisht nga skuadra janë:

Evelina & Aleksandros Keta – You Camp

Kreshnik Heqinaj – Ferma e Xhevitit

Elona Bakiu – Tezlin

Jetmira Kojoshi – Natyra Ime

Andrit Hyselli – Bletari Hyselli

Algerta Plakaxhiu – Edu Excellence Academy

Finalistët kanë marrë pjesë në 8 muaj intensiv inkubimi te Sfida IDEA 2020, 10 ditë trajnim interaktiv për biznesin me trajnerët CEFE, 2 muaj me këshilltarët e biznesit për hartimin e planit të biznesit, dhe 2 muaj me mentorët për të njohur nga afër realitetin shqiptar të biznesit.

Programi i trajnimit kombinon teorinë me praktikën, të mësuarit përmes eksperiencës (metoda CEFE), koncepte të lean start up, dizajn thinking dhe sipërmarrës rezilient.

E financuar nga qeveria gjermane dhe e implementuar nga GIZ-ProSEED, “Sfida IDEA” synon të rrisë aftësitë sipërmarrëse midis pronarëve të NMVM-ve të reja ose atyre ekzistuese, të cilët synojnë të zgjerojnë biznesin e tyre për të rritur potencialin konkurrues në tregun kombëtar dhe ndërkombëtar.

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale