School online, platforma më e re që i vjen në ndihmë arsimit të fëmijëve tuaj


BM: Përshëndetje Françesko. Ju jeni krijuesi i platformës “School online”, por para se të flasim për të mund të na bëni një përshkrim i shkurtër për veten.

F: Përshëndetje Business Magazine unë jam Françesko Lamçe, 17 vjeç, studioj në gjimnazin e përgjithshëm jopublik “Mihal Ekonomi”. Më pëlqen fusha e informatikës, shumicën e kohës së lirë e kaloj duke lundruar në internet, për të përforcuar njohuritë e mia kompjuterike. Por kohët e fundit pas disa seminaresh që  kam marrë pjesë, të cilat flasin rreth biznesit dhe startup, në fushën time të preferuar përveç informatikës është shtuar edhe biznesi.

BM: Në një postim të bërë së fundmi në blogun e Business Magazine ne lexuam për “School online” mund të na flisni më tepër çfarë është dhe si lindi ideja e saj?

F: School online shërben si platformë informacioni për nxënësit e shkollave 9 vjeçare dhe të mesme duke ju mundësuar prindërve të dhënat e plota për ecurinë e arsimimit të fëmijëve të tyre. Ky shërbim mundëson listën e përditësuar të notave sipas javëve, ecurinë në të gjitha lëndët mësimore si dhe pjesëmarrjen në shkollë. Shërbim i moderuar që kursen kohën dhe përditëson në çdo kohë arsimimin e fëmijëve tuaj.

Ky startup lindi si një rrjet social, por duke parë se futja në treg si rrjet social ishte e vështirë, mendova që ta profilizoja pak audiencën time duke zgjedhur atë pjesë të grupit shoqëror që ka nevojë për një komunkim më të mirë. Ky grup shoqëror janë shkollat, prindërit, mësuesit, nxënësit. Duke parë se shumë prindër ishin të zënë me punë kur shkolla organizonte mbledhjet mendova të krijoja një sistem online ku prindërit informohen për notat e fëmijëve të tyre në çdo kohë. Gjithashtu prindi mund të ketë edhe një  komunikim të vazhdueshëm me mësuesin.

BM: Cilat janë shërbimet që ofron kjo platformë dhe cili është ekipi që po punon momentalisht?

F: Shërbimet që School Online ofron për përdoruesit janë:

Informim për vlerësimet: Informon prindërit për ecurinë e fëmijës në shkollë dhe vlerësimet që merr në shkollë.

Informacion shkollor: Informon nxënësit me informacione shkollore.

Komunikim: Prindërit dhe mësuesit mbajnë një kontakt të vazhdueshëm.

Kalendari shkollor: Paraqitja e datave kur shkolla organizon evente shkollore.

Orari Shkollor: Në këtë projekt për çdo klasë nxënësit do të informohen për oraret shkollore që kanë.

Ekipi jonë përbëhet nga 3 persona.

BM: Si përdoret dhe kujt i shërben School Online?

F: School Online ka një përdorim të lehtë si në pajisjet mobile ashtu edhe në kompjuter. Kjo platformë është e disponueshme në web. Por në rast se përdoruesit kanë paqartësi në përdorimin e platformës ne ofrojmë suport online dhe video në kanalin e youtube ose mund të shikojnë informacione në faqen e web-it http://help.shkollaime.life/.

Ky projekt shërben si burim informacioni duke ju mundësuar prindërve të dhënat e plota për ecurinë e arsimimit të fëmijëve të tyre.

BM: Çfarë synoni të arrini me këtë platformë?

F: Kjo platformë synon të arrijë një shërbim të moderuar që kursen kohën dhe përditëson në çdo hap arsimimin e fëmijëve tuaj.

BM: A ka projekte të ngjashme me “School Online” dhe cila është risia që ju sillni?

F: Në vendin tonë nuk ekziston një projekti i tillë, por diçka e ngjashme mund të jetë në disa shkolla private, pasi 20% e shkollave private mund ta kenë një sistem online të notave.

Risia që ne sjellim në treg përveç sistemit të notave online dhe komunikimit sjellim edhe një rrjet social që do të jetë në funksion të nxënësve.

BM: Si keni menduar ta promovoni startup-in tuaj?

F: Mënyra e promivimit të këtij startup-i do të jetë me anë të prezantimeve në shkolla të ndryshme si dhe duke e promovuar online në rrjetet sociale.

BM: Si e shihni të ardhmen e School Online?

F: School Online e shikoj si një projekt të suksesshëm dhe të rëndësishëm në arsimin e vendit tonë në kohën e dixhitalizimit.

BM: Faleminderit për intervistën dhe suksese të mëtejshme!

Must watch
Business Mag Nr. #23 - Qershor 2020

Të gjitha planet tuaja për këtë vit, si individë apo sipërmarrës mund të jenë përmbysur. Mbërritja e Coronavirusit në Shqipëri paralizoi gjithçka, ashtu si kudo. Në mënyrë të papritur na vuri në kushte tërësisht të tjera pune, na shtoi pasigurinë e shqetësimin për të ardhmen.

Sipërmarrjet, kryesisht në fushën e IT u përshtatën më shpejt, duke angazhuar punonjësit nga shtëpia. Ato zhvilluan dhe më tej mundësitë për të punuar në distancë, ndërkohë që shumë kompani të tjera u mbyllën plotësisht.

Kjo është një periudhë sprove, për individin, drejtuesit dhe liderin. Kjo është lufta që po zhvillohet në spitale dhe fronti i parë i saj janë mjekë, infermierë e sanitarë. Historia e ekonomisë k a treguar se gjithmonë pas një situatë të vështirë ka një ringritje. Dhe ne besojmë se kështu do të jetë.

Deri atëhërë ajo çka na mbetet të bëjmë është respektimi i rregullave të kërkuara, marrja e përgjegjësive ndaj të tretëve për aq sa mundemi, e të interesohemi për të pamundurit, të ndajmë diçka për ta.

Solidariteti nuk ka munguar e nuk do të na mungojë as kësaj radhe. Ajo çfarë doli në pah krahas solidaritetit ishte varfëria: e shtetit, e kompanive dhe e vetë individëve.

Një ditë pas dërgimit të 30 bluzave të bardha në Itali, The Guardian na vlerësoi në artikullin e saj si zemërgjerë edhe pse Ky numër ishte planifikuar të botohej në Prill 2020, por procesi u shty për shkak të masave të ndërmarra si pasojë e shpërthimit të Covid-19. Edhe pse në kohë vështirësish, jemi …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale