Rindërtimi pas tërmetit, propozohet heqja e TVSH-së për pajisjet dhe materialet e ndërtimit


Nevoja për ndërtime të reja pas dëmeve masive të tërmetit, ka nxitur qeverinë të propozohë heqjen e TVSH-së (Tatim mbi Vlerën e Shtuar), për materialet e ndërtimit.

Në Kuvend ka mbërritur akti normativ që përjashton nga detyrimi i pagimit të Tatimit mbi Vlerën e Shtuar mjetet dhe pajisjet, që do të përdoren për rindërtimin e zonave të prekura nga fatkeqësitë.

Krahas kësaj, nga TVSH parashikohet të përjashtohen pajisje për ushtrinë.

Në argumentin për ligjin, ministria e Mbrojtjes, e cila ka propozuar ndryshimet, thekson se, “Këtë përjashtim e kemi kufizuar në rastet dhe afatet e shpalljes së gjendjes së fatkeqësisë natyrore. Këto dy elementë janë pjesë e fushës së përgjegjësisë së Ministrisë së Mbrojtjes dhe përfaqësojnë një interes publik madhor”.

Goditjet e forta të tërmetit, pritej ta detyronin qeverinë të nisë rishikimin e ligjit të buxhetit për vitin e ardhshëm, ligj ende në diskutim në Kuvend.

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale