Pse duhet të punojmë me profesionistë? » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 14/08/2019

Pse duhet të punojmë me profesionistë?

Share
nga Anerola Torollari
Gus 14, 2019
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

/LinkedIn – Jason Hornberger, MBA

Ka pak kohë që përdor shprehjen: “Më pëlqen të punoj me një profesionist”. Më ka marrë pak kohë kjo gjë, por është diçka që e kam menduar shumë sidomos kohët e fundit. Pse duhet që një klient të punojë me ty? Pse ne zgjedhim të punojmë me dikë?

Ajo që një profesionist realizon, është që një punë të ndërlikuar e bën që të duket e thjeshtë. Nëse do të kisha aftësi të ndërtoja shtëpinë time, unë me siguri nuk do të kisha paguar dikë tjetër për ta bërë atë. Nëse do të mund të gatuaja një ushqim të jashtëzakonshëm dhe ta bëja atë brenda një afati të shkurtër kohor pa pasur nevojë ta pastroja, me siguri nuk do të shkoja në restorant. Ka shumë shembuj, por thelbi i çdo shërbimi, është marrja e një detyre që është e ndërlikuar, e vështirë ose kërkon kohë, duke e bërë atë të duket e lehtë. Kjo është arsyeja pse ia vlen të paguani dikë tjetër për ta bërë atë.

Mundohem ta marr këtë mentalitet dhe ta vendos në botën time bankare. Strukturat dhe arsyetimet për marrjen e vendimeve në bankë mund të jenë konfuze, por unë i trajtoj klientët e mi si profesionistë inteligjentë. Puna ime më e madhe është të komunikoj në mënyrë efektive dhe ta bëj procesin më të lehtë se sa është, edhe nëse nuk është i thjeshtë. Kam zbuluar se kam pasur shumë sukses në dialogun e hapur dhe shpjegimin e gjërave në mënyrë racionale dhe, me këtë qasje, klientët e mi e dinë që unë jam avokati i tyre dhe kam interesat më të mira në mendje për ta. Unë jam transparent në çdo pjesë, që nga negocimi me gojë deri tek nënshkrimi. Është diçka për të cilën paguhem dhe nuk është problemi i klientit tim nëse është procesi më i vështirë për mua.

Qasja ime është shumë e vërtetë dhe e sinqertë. Edhe pse them se e di që paguhem për të ofruar një shërbim, kam besim në pozicionin tim dhe mund të jem vërtet vetëvetja. Klientët e mi janë më shumë se numra për kompaninë dhe ekziston një marrëdhënie e ndërsjellë ku ne të dy i sigurojmë njëri-tjetrit vlera. Unë e di që ekziston një pjesë e popullsisë që dëshiron të punojë me një profesionist që e njeh zanatin e tij, është diçka autentike dhe që të siguron një marrëdhënie jetëgjatë.

Por si mund të fitojmë statusin e profesionistit? Profesionistët e vërtetë:

 • e njohin biznesin e tyre, si në teori ashtu edhe në praktikë
 • kanë fituar përvojë, suksese dhe dështime
 • janë të vendosur për t’i bërë gjërat
 • mund të komunikojnë qartë, si në të folur ashtu edhe në të shkruar
 • e kuptojnë se si puna e tyre është e lidhur me qëllimin e madh
 • janë të orientuar nga biznesi
 • vlerësojnë kohën e tyre dhe kohën e të tjerëve
 • mendojnë së pari për punën dhe më pas për veten
 • kanë vetëvlerësim të mirë, por e dinë se gjithmonë mund të mësojnë më shumë
 • janë të hapur për ide të reja
 • kanë sens të mirë humori
 • gjithmonë kanë një qëndrim profesional