Platforma për mbështetjen e grave sipërmarrëse në biznes, nisma e BERZH dhe Intesa Sanpaolo Bank


Është zhvilluar në Tiranë një seminar për gratë në biznes me qëllim promovimin e pjesëmarrjes së grave sipërmarrëse në ekonomi nga Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim në bashkëpunim mr Intesa Sanpaolo Bank Albania (ISBA).

Platforma për mbështetjen e grave sipërmarrëse në biznes është financuar nga Italia Cooperazione Italiana in Albania e Kosovo, Luksemburgu, Suedia Embassy of Sweden in Tirana.

Nën këtë platformë, bankat partnere do të financojnë direkt bizneset e vogla dhe të mesme (NMV) të themeluara apo të drejtuara nga gra përmes kreditimit. Krahas kësaj, programi ofron këshillim, trainim dhe mbështetje afatgjatë për t’i ndihmuar gratë sipërmarrëse të kenë akses në njohuritë të cilat janë faktor kyç për rritjen.

 

/Business Mag Albania

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale