Kompanitë "Albanian Trading Company" dhe "Lovers Albania" në fokus të investitorëve » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 16/05/2017

Kompanitë “Albanian Trading Company” dhe “Lovers Albania” në fokus të investitorëve

Share
nga Anerola Torollari
Maj 16, 2017
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Kompanitë “Lovers Albania” dhe “Albanian Trading Company” janë vizituar kohët e fundit nga stafi i përkujdesjes ndaj investitorit (After Care), pranë Agjencisë Shqiptare të Zhvillimit të Investimeve, AIDA, shoqëruar nga përfaqësues të Bashkisë Durrës. Këto vizita kanë pasur si qëllim kryesor rritjen e koordinimit dhe bashkëpunimit me qeverisjen lokale në funksion të asistencës ndaj investitorëve të huaj dhe atyre vendas.

Takimet janë zhvilluar në kompaninë “Albanian Trading Company” (ATC), e themeluar në korrik 1992, operuese në përpunimin dhe tregtimin me shumicë dhe pakicë të bimëve aromatiko-mjekësore e derivative të tyre, si çajrat dhe erëzat.

ATC eksporton bimë dhe çajra aromatiko – mjekësore në SHBA, Japoni, Kinë, Hungari, Bullgari, Kosovë, Maqedoni, etj. Perspektiva e kompanisë në plane afatgjata është ofrimi i produkteve BIO të çajrave bimore dhe erëzave, duke u bërë kompania lider e këtij lloji në tregun shqiptar dhe atë rajonal.

Vizita e dytë është zhvilluar në kompaninë italiane “Lovers Albania”, e cila edhe pse ka vetëm një vit që operon në Shqipëri, drejtues të saj janë shprehur se kompania e ka gjetur veten menjëherë në tregun vendas. Aktiviteti i “Lovers Albania” është prodhimi i veshjeve ushtarake dhe civile, duke përfituar nga eksperienca e operimit që nga viti 1982 në Italinë veriore. Pas konsolidimit të filialit në Rumani, kompania ka vendosur të pozicionohet dhe në tregun shqiptar.

Gjatë takimeve të zhvilluara, kompanitë kanë evidentuar disa përparime që kanë ardhur si pasojë e Kodit të ri Doganor, edhe pse kanë kërkuar thjeshtimin e mëtejshëm të procedurave doganore, si një masë lehtësuese për të stimuluar edhe më tej eksportet dhe për të qënë sa më konkurues në rajon.

burimi: aida.gov.al

Evente

Hardh Fest 2017

Shtator 7, 2017
9:00 AM - Shtator 10 9:00 PM

Realiteti Virtual në web

Shtator 14, 2017
6 PM - 8:30 PM

Doing Business 2017

Shtator 28, 2017
në orën 09:00 - 29 Shtator Sep 29 në orën 20:00

Crypto Party Tirana

Shtator 30, 2017
10 AM - 8 PM