Google lançon një xhaketë që mund t'i përgjigjet thirrjeve dhe të bëjë selfie
Përditësuar së fundmi: 01/10/2019

Google dhe Levi’s prezantojnë një xhaketë të mençur që mund t’ju përgjigjet thirrjeve dhe të bëjë selfie

Share
nga Eridon Elshani
Tet 01, 2019
-Manages Business Mag Kosovo -Studies Philosophy at University of Prishtina
lexo me teper >

Google dhe marka e rrobave Levi’s i kanë bashkuar forcat për të lançuar një linjë të xhaketave me teknologji.

Xhaketa e re e Levi’s është injektuar me teknologjinë Jacquard të Google. Teknologjia që ndodhet brenda xhaketës mbështetet në një “etiketë” të mundësuar nga Bluetooth që ngjitet në mëngën e majtë të xhaketës, e cila vepron si një touchpad, kështu që përmes saj ju mund të kontrolloni muzikën tuaj dhe një pjesë të vogël të aplikacioneve të tjera.

Lexoni: Google Maps sjell një risi për autobusët në Prishtinë

Etiketa e Bluetooth gjithashtu do të shkaktojë dridhje për disa lloje njoftimesh dhe gjithçka kontrollohet përmes touchpad-it në mëngën e majtë. Duke përdorur aplikacionin Jacquard, ju mund të vendosni se cilat aplikacione dëshironi t’i përdorni me secilin gjest (janë katër prej tyre: një rrëshqitje lart, rrëshqitje poshtë, trokitje e lehtë e dyfishtë dhe mbulimi.)

Ju gjithashtu mund ta programoni xhaketën për të punuar me shumë aplikacione. Përveçse jeni në gjendje të kontrolloni muzikën dhe t’u përgjigjeni thirrjeve, gjithashtu mund të përdorni gjeste për të bërë një selfie nga telefoni juaj, të përdorni Google Assistant, ose të merrni një përmbledhje të ditës tuaj bazuar në kalendarin tuaj dhe kushtet aktuale të trafikut.

The new bluetooth tag is much smaller than the previous Jacquard jacket.

Lexoni: Google vjen me një super-kompjuter, i cili është 10 mijë vjet më i shpejtë se kompjuteri aktual

Ekziston gjithashtu një veçori e re “Gjithmonë së bashku” që mund t’ju dërgojë një alarm nëse jeni ndarë nga telefoni juaj për derisa e keni veshur xhaketën.

E gjithë kjo mund të duket akoma si diçka e vështirë për t’u besuar. Ndërsa teknologjia e Google Jacquard, e cila mbështetet në një lloj të veçantë të fibrës përcjellëse, ka marrë shumë vëmendje me kalimin e viteve, shumica e konsumatorëve ndoshta nuk e ndiejnë ende nevojën për ta pasur këtë teknologji në veshjet e tyre.

Por Ivan Poupyrev, i cili drejton teknologjinë Jacquard në Google, vëren se shqetësimet e tanishme rreth kohës së kaluar në ekran dhe varësisë së telefonit mund ta bëjnë një platformë si Jacquard më tërheqëse.

“Tani për tani ka disa pakënaqësi kundrejt ekraneve dhe njerëzit janë tepër të përqendruar në telefon,” thotë ai. “Vizioni që qëndron pas kësaj është llogaritja e ambientit dhe ideja e llogaritjes së ambientit është shumë e kundërt me idenë e telefonit. Ideja është që funksionaliteti juaj ka pika të shumta prekjeje dhe ju mund të keni qasje në të njëjtat karakteristika, por nga shumë gjëra të ndryshme.”

Mashable