Emoji-t e reja që priten të dalin gjatë këtij viti » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 10/07/2019

Emoji-t e reja që priten të dalin gjatë këtij viti

Share
nga Anerola Torollari
Kor 10, 2019
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Më shumë se 50 emoji të rinj do të bëhen pjesë e pandarë gjatë 2019, bazuar në listën përfundimtare të miratuar nga Konsorciumi Unicode. Unicode është përgjegjës për përcaktimin se cilët emoji do të bëhen pjesë e të gjitha platformave, duke filluar që nga pajisjet iOS, Android si dhe kompjuterët.

Lexoni: Ngjitsat, emoji-t që flasin shqip

Shumë nga ikonat e reja janë të lidhura së bashku me temën e përfshirjes dhe diversitetit, duke futur emoji për njerëzit e shurdhër, të verbër, njerëzit në karrige me rrota dhe ata me gjymtyrë proteze. Përditësimi i këtij viti do të lejojë përdoruesit të zgjedhin racën dhe gjininë e të dy personave kur zgjedhin një emoji që përfshin një çift. Unicode paraqiti për herë të parë emoji-t, ku mund të zgjidhje tonin e lëkurës në vitin 2015, por përdoruesit ishin të limituar vetëm në emoji heteroseksualë për çiftet dhe mund të zgjidhnin vetëm çifte me ngjyrë të njëjtë të lëkurës.

Ndërsa ekzistojnë 59 emoji të ndryshëm, në total duke përfshirë ndryshimet për ngjyrën e lëkurës dhe gjininë përbëjnë 230 imazhesh individuale. Pritet që secila kompani të zgjedhë se kur do të prezantojë versionin e vet të emoj-ve të rinj. (Apple do të shtojë emoji e rinj në pajisjet e saj iOS me një përditësim në vjeshtë.)

burimi: businessinsider