Elevator LAB: 336 aplikime për programin fintech akseleratorë të RBI-së


31 Korriku shënoi fundin e fazës së aplikimit për “Elevator Lab”, programin akselerator fintech të Raiffeisen Bank International (RBI) AG. Programi u lançua më 1 Qershor nga Johann Strobl, Drejtori Ekzekutivi i RBI, gjatë festivalit të themeluesve dhe teknologjisë Pioneers’17 dhe u përhap gjerësisht nga rrjeti i 14 bankave të RBI në Europën Qendrore dhe Lindore (CEE).

Në total ishin 336 startupe fintech të cilat shfrytëzuan mundësinë për një bashkëpunim potencial afatgjatë me RBI Group dhe 16.6 milionë klientët e RB-së në Austri dhe në rajonin e EQL. 13.4 % e të gjitha aplikacioneve janë paraqitur nga fintech austriake, 27.1 % fintechs nga rajoni i Europës Qendrore dhe Lindore, me një numër relativisht të lartë aplikimesh nga Hungaria, Rumania dhe Sllovakia, duke reflektuar komunitetet fintech të zhvilluara në këto vende.

Lexo: Raiffeisen Bank lançon akseleratorin Fintech “Elevator Lab”

Nga Shqipëria pati 6 aplikime, një numër i rëndësishëm duke patur parasysh tregun shqiptar fintech. Aplikacionet e tjera u paraqitën kryesisht nga zonat e Europës perëndimore, Azia dhe Amerika e Veriut. Shumica e aplikimeve kishin të bënin me shërbimet e pagesave dhe transaksioneve, e ndjekur nga fushat e investimit dhe tregtimit, biznesit të vogël dhe të mesëm, databazë për analizimin e të dhënave (Big Data Analytics), RegTech dhe degët e të ardhmes.

“Ne jemi të lumtur që arritëm ta mbyllnim me sukses fazën e aplikimit për Elevator Lab dhe se kemi aplikime nga të gjitha 14 tregjet tona në Europën Qendrore dhe Lindore. Numri i lartë dhe cilësia e aplikimeve i tejkaluan pritshmëritë tona. Deri në fund të muajit Gusht, ne do të shqyrtojmë intensivisht dokumentet në mënyrë që të identifikojmë ato 30 startupe të cilat do të kenë mundësinë të bindin jurinë tonë për konceptet e tyre gjatë pitching”, shpjegon Michael Hoellerer, vendimmarrësi për këtë projekt në RBI, i cili, ndër të tjera, është përgjegjës për strategjinë e dixhitalizimit të Grupit RBI.

Pesë startup-et që do të marrin pjesë në program do të zgjidhen në mes të Shtatorit në Vjenë. RBI bashkëpunoi me Pioneers Discover dhe u mbështet edhe nga partnerë të tjerë. Detaje të tjera për Elevator Lab dhe vazhdimësinë e tij mund të gjeni në faqen zyrtare: www.elevator-lab.com

Rreth RBI-së

Raiffeisen Bank International AG (RBI) i përket si Austrisë, ku është një korporatë dhe bankë investimi lider, ashtu dhe Europës Qëndrore dhe Lindore si tregu i saj. 14 tregjet e rajonit janë mbuluar nga bankat e filialit. Përveç kësaj grupi ofron shërbime të specializuara financiare si në fushën e leasing-ut, menaxhimit të aseteve, gjithashtu dhe në bashkimet dhe blerjet.

Në total, më shumë se 50,000 punonjës u shërbejnë rreth 16.6 milionë klientëve nëpërmjet 2,500 njësish biznesi, shumica e të cilave ndodhen në Europën Qendrore dhe Lindore. Aksionet e RBI janë të listuara në Bursën e Vjenës. Bankat rajonale Raiffeisen zotërojnë rreth 58.8 % të aksioneve, pjesa tjetër është e lirë. Brenda Grupit Bankar Raiffeisen (RBG), RBI është institucioni qendror i bankave Raiffeisen në rajon dhe institucioneve të tjera të lidhura me kreditimin dhe bën shërbime të rëndësishme në këtë funksion.

Burimi: rbinternational.com

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale