Edicioni i katërt i çmimeve të BE-së për gratë inovatore » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 30/09/2016

Edicioni i katërt i çmimeve të BE-së për gratë inovatore

Share
nga Fiorela Jaupi
Sht 30, 2016
Studied at Faculty of Economy, Master of Science in Marketing. Content Editor at Business Magazine Albania
lexo me teper >

Komisioni Evropian ka nisur Edicionin e katërt të Çmimit të BE-së për Gratë Shpikëse me qëllimin për t’i bërë të njohura ne publik gratë sipërmarrëse të cilat sjellin risi në treg. Gratë përbëjnë vetëm 30% të të gjithë sipërmarrësve në Evropë.

Me këtë çmim, të financuar nga programi i BE-së Horizon 2020, BE-ja kërkon të evidentojë arritjet e grave në kapërcimin e pengesave për të drejtuar një biznes, të tillë si qasje në financë si dhe të tërheqë vëmendjen për nevojën në rritje të pjesëmarrjes së grave në terren.

Që nga viti 2011, Komisioni Evropian ka ofruar çmime prej 100 000, 50 000 dhe 30 000 euro për tre gra që kanë sjellë risi të jashtëzakonshme. Këtë vit është shtuar një kategori për gjeneratën e re të sipermarresve të reja “Çmimi i inovacionit në rritje”, me një shumë prej 20,000 €.

Konkursi është i hapur për të gjitha gratë që jetojnë në shtetet anëtare të BE ose vendeve të asociuara me BE-në, të cilat në një pikë të karrierës së tyre kanë marrë mbështetje financiare nga sektori publik ose privat për Kërkime dhe Inovacione.

Aplikimet do të pranohen deri më 3 Nëntor 2016.

Sipërmarrëset e interesuara mund të aplikojnë online nëpërmjet një sistemi të thjeshtë elektronik.

Pranohen vetëm aplikimet e drejtpërdrejta.

Më shumë se 260 gra kanë hyrë në të kaluarën në garë. Fituesit e vitit 2016 per keto çmime ishin, Susana Sargento (Portugali), e cila kthen automjetin në pika te ndjeshme WiFi, Sirpa Jalkanen (Finlandë) inovacion i cili na çoi krijimin e ilaçit per kurimin e kancerit të gjirit dhe prostatës si dhe Sarah Bourke nga Irlanda, për inovacionin e saj që është përdorur nga stacioni Ndërkombëtar i Hapësirës, NASA.

Nëse dëshironi të merrni pjesë aplikoni KËTU !

Burimi: aida.gov.al