Digi Diaspora, do të bëjë bashkë shqiptarët e diasporës në një takim me 27 Dhjetor


Shoqata Shqiptare e ICT (AITA), zëri kryesor i biznesit privat të industrisë së TIK dhe Digital Transformation në Shqipëri, në bashkëpunim me Innovate Albania, nën mbështetjen e Center for Business Technology and Leadership, Business Magazine, Akseleratorin HapIde, Garazh, dhe ICTS Awards po organizojnë për herë të parë Meetup #1 Digi Diaspora, ku Shqiptarët inovativë nga Diaspora dhe vendas do të takohen së bashku për të shkëmbyer njohuritë, përvojat dhe për të ndërtuar ura bashkëpunimi në të ardhmen.   

Ekipi organizues përbëhet nga Dritan Mezini, Gerti Boshnjaku, Shkelzen Marku, Tom Kallanxhi, Kushtrim Shala, Aleksander Bello (San Francisco) dhe Endri Mataj (New York), lojtarë përkatës të Ekosistemit të Inovacionit në Shqipëri dhe më gjerë.

MeetUp #1 është i ndarë në dy aktivitete, si më poshtë:

Aktiviteti #1

Ky aktivitet organizohet si tryezë e rrumbullakët dhe veprimtari joformale.

Data: 27 Dhjetor 2019
Vendi: Protik dhe TechSpace

Axhenda

16:30 – 17:00 Regjistrimi
17:00 – 17:30 Fjalimet e mirëseardhjes nga ekipi organizator
17:30 – 18:30 Hyrje / Prezantimi nga Digi Diaspora
18:30 – 19:30 Pyetje dhe përgjigje
19:30 – 21:00 Rrjetëzim / Pica / pije joalkoolike

Aktiviteti # 2 – Vizitë studimore në disa kompani lokale

Data: 6 Janar 2020 (opsionale, por me regjistrim)
Pika e Takimit: Kalaja e Toptanit
Koha: 10:00 – 13:00 Vizita studimore në disa kompani vendase (TBD)

Nëse jeni pjesë e Digi Diaspora, i kthyer dixhital ose jeni i apasionuar pas inovacionit, regjistrohuni tani Këtu. Menjëherë pas regjistrimit, ju do të kontaktoheni nga ekipi organizativ.

Për më shumë informacion, ju lutemi kontaktoni Tan Mezinin në +355 692077847 ose dërgoni një email në [email protected]

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale