Çfarë duhet të bëni për t’u bërë të suksesshëm?
Përditësuar së fundmi: 11/09/2018

Çfarë duhet të bëni për t’u bërë të suksesshëm?

Share
nga Anerola Torollari
Sht 11, 2018
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Nëse jeni duke u përqëndruar vetëm në arritjet, ju nuk do të shkoni shumë larg.

Megjithëse ne të gjithë duam të jemi të suksesshëm, mesazhet që shoqëria na jep në lidhje me suksesin, janë të gabuara. Për të qenë me të vërtetë i suksesshëm ju duhet të filloni të mendoni ndryshe.

Lexoni: Njerëzit e suksesshëm nuk e humbasin kurrë energjinë e tyre në këto 4 gjëra

Shoqëria na tregon se në mënyrë që të jemi të suksesshëm duhet të kemi arritje. Shpesh janë ato arritje që na përcaktojnë tek të tjerët dhe madje edhe tek vetja. Problemi me këtë është se në procesin e ndjekjes së atyre arritjeve ne kapemi në mënyrën sesi ato arritje duken dhe harrojmë mënyrën se si na kanë bërë të ndihemi. Kjo është arsyeja pse një nga hapat më të rëndësishëm për të qenë me të vërtetë i suksesshëm është vlerësimi i vetes.

Kjo shpesh është një nga gurët më të lënë pas dore për të qenë të suksesshëm. BusinessMag në këtë artikull ju sjell 3 mënyra për ta ndryshuar këtë për veten tani.

  1. Ju duhet të kuptoni se kush jeni

Një nga gjërat që ju duhet të bëni është identifikimi i “Zonës suaj të Gjenialitetit”. Duke mësuar dhe duke parë superfuqinë tuaj, ju mund të filloni procesin e vlerësimit tuaj.

  1. Nderoni atë që jeni dhe filloni të vlerësoni veten tuaj

Nëse superfuqia juaj ka të bëjë më shumë me njerëzit sesa me të dhënat, filloni të shikoni se si kjo aftësi është e dobishme për bizneset dhe botën. Ju duhet të gjeni ambientin që ka nevojë për atë që ju ofroni në mënyrë që të jeni të suksesshëm.

  1. Përdoreni imazhin tuaj, pra atë që ju jeni më shpesh

Merrini vendimet tuaja në karrierë bazuar në atë që ju jeni dhe vlerën që ju jepni. Jo anasjelltas. Shumë vendime për karrierë janë bërë në bazë të asaj se si duken gjërat, jo në bazë të asaj se sa të mëdha janë ato për ju. Puna duhet të jetë kënaqësi më vete në mënyrë që ju të shkoni larg. Shikoni Oprah dhe Richard Branson, a duket sikur ata nuk po argëtohen?

Lexoni: Zakonet e dëmshme që ju pengojnë të jeni të suksesshëm

Sapo të filloni të vlerësoni se kush jeni, puna do të bëhet ndryshe dhe suksesi që mund të arrini do ju befasojë.

burimi: INC