5 zakonet më sfiduese për sipërmarrësit e rinj » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 23/01/2019

5 zakonet më sfiduese për sipërmarrësit e rinj

Share
nga Admin
Jan 23, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Kalimi nga universiteti apo puna (si i punësuar) në sipërmarrës, është një proces me shumë sfida. Një nga këto është ndryshimi apo heqja dorë nga zakone që mund të ishin të vlefshme për një jetë rutinë, shtëpi-universitet, apo shtëpi-punë. Businessmag.al ka sjellë vazhdimisht këshilla për sipërmarrësit. Sot kemi përzgjedhur mes gjithë përvojave, 5 zakonet më të vështira, nga të cilat ju duhet të hiqni dorë, në mënyrë që të rrisni shanset për sukses.

Lexoni: Si ndikojnë zakonet në suksesin tuaj?

Krijo pritshmëri realiste. Vëçanërisht në fillim të biznesit, ju duhet të gjeni ekuilibrin e duhur mes entuziazmit për t’u lëshuar në biznes, por edhe për të qëndruar me këmbë në tokë. Nëse mendoni për veten ose të tjerët gjëra joreale, ju do të zhgënjeheni vazhdimisht. Provoni të shkruani pritshmëritë tuaja dhe ato ndaj të tjerëve, dhe më pas hidhini një sy listës. Sa prej tyre janë joreale? Pasi t’i kesh identifikuar, ndryshoji në pritshmëri realiste dhe të arritshme.

Nëse do të vini në punë qoftë dhe një nga këto zakone, ju do të shihni diferencën. Bëjini pjesë të rutinës suaj ditore, dhe mos prisni rezultate të menjëhershme. Me kalimin e kohës, sa më shumë t’i praktikoni ato, aq më shumë impakt do të kenë në shëndetin tuaj mendor.

Thuaj jo dhe mos u plotëso tekat njerëzve. Vështirësia për të thënë jo shpesh vjen nga dëshira për të kënaqur të tjerët. Duhet të kuptoni çfarë ju bën të thoni po dhe çfarë ju bën të thoni jo.

Nëse e keni të vështirë të thoni jo, ndryshojeni këtë menjëherë. Nëse nuk e bëni, do të vuani ju dhe marrëdhënia juaj. Nuk mund të jesh mendërisht i shëndetshëm dhe të plotësosh dëshirat e njerëzve.

Lexoni: 4 zakone të jetës së përditshme që do t’ju bëjnë të suksesshëm

Mos bie në kurthin e mikro-menaxhimit. Në thelbin e mikro-menaxhimit është mungesa e besimit. Kjo nuk do të thotë se është gjithmonë faji i punonjësit. Ajo mund të nënkuptojë që, si pronar biznesi, dyshoni në aftësinë tuaj për të punësuar dhe trajnuar punonjësit tuaj siç duhet dhe ndjeni nevojën për të parë çdo lëvizje të tyre. Kjo mund të tregojë në të njëjtën kohë se ndoshta nuk besoni në aftësinë tuaj për të deleguar projekte. Si një udhëheqës, duhet të besoni në anëtarët e ekipit që keni punësuar.

Lëri përpjekjet për perfeksion

Duke u munduar të bëni gjithçka në mënyrë përfekte, mund të rezultojë t’i shtyni projektet në kohë, e ndoshta të mos i realizoni më. Duke qenë në brendësi të nismës, ju shihni difekte që të tjerët mund të mos I vënë re, ndaj nuk duhet ta nxisni veten drejt perfeksioni. Thjesht bëni mirë punën dhe përmirësohuni rrugës.

Mëso të negociosh, mos lër para në tavolinë

Negoçimi është një element që mund të mos e vlerësoni sa duhet në fillimin e biznesit tuaj. Entuziazmi i nisjes së një projekti mund t’ju kushtojë para, nëse nuk përgatiteni për transaksionet dhe marrëveshjet që do të bëni.

Praktikoni aftësitë tuaja të negociatave duke u fokusuar në qëllimin përfundimtar. Shumë pronarë të biznesit shkojnë deri në tryezën e negociatave pa një ide të qartë të asaj që duan të arrijnë në fund të ditës. Ky gabim mund t’u kushtojë miliona.

Lexoni: 8 zakone të këqija biznesi nga të cilat duhet të hiqni dorë në 2019