5 faktorë kyç për të udhëhequr me sukses një biznes familjar


Në vendin tonë operojnë shumë biznese familjare, të cilat drejtohen dhe mirëmbahen nga vetë anëtarët e familjes. Këto biznese shpesh herë shohin sukses, por nuk lënë pas as dështimin. BusinessMag në këtë artikull ju sjell 5 këshilla sesi të drejtoni me sukses biznesin tuaj familjar.

Lexoni: 3 mënyra fantastike për të financuar biznesin tuaj, pa ndarë fitimet ose kapitalin

1. Njohja e përparësive të pronësisë familjare

Një nga përfitimet më atraktive në një biznes në pronësi të familjes është vendimarrja e shpejtë. Epoka e transformimit dixhital është këtu. Duhet të merren vendime më të shpejta, duke mbyllur hendekun me klientët. Tani, më shumë se kurrë, bizneset duhet të marrin vendime.

Shpejtësia: Në bizneset familjare, vendimet shpesh bëhen menjëherë, pa miratime të gjata ose votime formale. Shpejtësia e ndryshimit ose i çon kompanitë përpara ose i mban ato mbrapa. Familja është në thelb një ekip që dëshiron t’i realizojë gjërat.

Stabiliteti: Shumë kompani luftojnë me balancimin e fitimeve aktuale. Në një biznes familjar, stabiliteti nuk është në pyetje kur fjalë si trashëgimia përdoren çdo ditë. Ajo thjeshton vendimarrjen duke krijuar një qasje të preferueshme.

Angazhimi: Me një biznes familjar, ka një ndjenjë më të madhe të angazhimit dhe llogaridhënies. Pritet që gjeneratat e reja të rrisin atë që kanë trashëguar. Ndryshe nga disa rezyme që janë ndërtuar duke u larguar strategjikisht nga një karrierë në tjetrën, ata që përfshihen në një biznes familjar duhet të gjejnë një mënyrë për t’i bërë gjërat të funksionojnë.

Vizioni: Asgjë nuk është aq e kënaqshme sa të qenit në të njëjtën faqe dhe duke u përpjekur në të njëjtin drejtim. Një trashëgimi e vlerave dhe vizionit të përbashkët, së bashku me angazhimin afatgjatë, është ajo që transformon ata që përfshihen në një biznes familjar jo thjesht duke parë suksesin e tyre, por edhe duke u bërë kujdestarë për gjeneratat e ardhshme.

Lexoni: Gratë shqiptare në biznes, rrugëtim i vështirë mbijetese dhe suksesi

2. Trajtimi i anëtarëve të familjes në mënyrë të barabartë

Vjetërsia nuk fiton; aftësitë dhe puna po. Ndonjëherë fitimi më i madh do të vijë nga një anëtar më i ri i ekipit. Herë të tjera do të vijë nga dikush më i vjetër. Mos e kufizoni aftësinë e njerëzve për të lënë një ndikim pozitiv thjesht për shkak të moshës ose kohës në kompani.

3. Fuqizimi i gjeneratës së ardhshme

Natyra njerëzore është rezistente ndaj ndryshimit. Duhet praktikë që njerëzit të jenë në gjendje të njohin ndryshimet dhe të vlerësojnë mundësitë dhe mangësitë. Kjo do të thotë që duhet të lejoni të ndodhin ndryshime duke kujtuar rrënjët, vlerat tuaja bazë dhe parimet kryesore të biznesit. Nëse nuk e lejoni ndryshimin të ndodhë, përparimi nuk do të ndodhë kurrë.

4. Rinovimi

Nuk ka nevojë të thuhet se sa e nevojshme është që bizneset të largohen nga rrëmuja. Kjo kërkon njerëz që mendojnë në mënyrë krijuese për të ofruar një perspektivë të re mbi idetë e reja. Kultivoni një dinamikë biznesi që mirëpret risinë … dhe njerëzit që e frymëzojnë atë.

5. Biznesi është biznes, familja është familje

Konflikti ndodh në biznes. Ju nuk do të shiheni gjithmonë në sy me të gjithë. Kjo nuk është arsye për t’i bërë gjërat personale. Nëse është një anëtar aktual i familjes ose një anëtar i vlerësuar i ekipit, mos lejoni që marrëdhëniet e biznesit të bëhen burim i vështirësisë ose pakënaqësisë jashtë biznesit.

Lexoni: Balkmall, startup familjar në e-commerce

Bizneset familjare nuk janë gjithmonë të lehta, por me siguri ato janë me vlerë. Vlerësoni vlerën që secili sjell në tavolinë, inkurajoni kontributet e tyre dhe do të shihni një biznes që ka atë që duhet, për të qenë një lider.

burimi: Entrepreneur

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale