4 Këshilla Strategjike për ta Mbyllur 2015 me Sukses!
Përditësuar së fundmi: 26/12/2015

4 Këshilla Strategjike për ta Mbyllur 2015 me Sukses!

Share
nga Xhulia Vasili
Dhj 26, 2015
Studied at Faculty of Economy, UT Content Editor Biznesi at Business Mgazine
lexo me teper >

Fundi i vitit është periudhë e ngarkuar për të gjithë. Por njësoj e rëndësishme është perspektiva e vitit të ri: sfidat, sukseset, qëllimet që na presin! Po ju ndihmojmë sado pak me disa këshilla për ta filluar 2016 me energjinë e duhur:

Vlerëso Performancën! (nuk ka dalë jashtë mode ende)
Por bëje me të vërtetë, jo për formalitet sa për të shpërndarë bonusin apo justifikuar një largim nga puna. Vlerësimi bëhet efektiv kur shpërndahet gjatë vitit (çdo 1 ose 3 muaj për shembull), kur rekomandon ndërhyrje konkrete, dhe kur mat rezultate që kanë lidhje direkte me funksionin.

Rishiko Strategjinë!
A je i pozicionuar për rritje në 3-5 vitet e ardhshme, apo je pozicionuar për të mbajtur nivelin aktual? Një kompani e pozicionuar për rritje ka një plan të qartë investimesh, kanale të reja shitjeje por ende të pa eksploruara, dhe një cikël të qartë trajnimi për punonjësit.

Artikulli u publikua në faqen 9 të nr. 8 të revistës Business Magazine Albania. Për ta shfletuar të plotë revistën klikoni këtu.

Analizo Efektivitetin e Financave!
Gjatë vitit ke bërë shpenzime dhe ke investuar. Ndalo dhe analizo çfarë të kanë sjellë ato investime, dhe shiko nëse ka shpenzime që mund t’i mënjanosh ose bësh ndryshe (për shembull: nënkontrakto funksione jo-thelbësore për kompaninë).

Kujdesu për Frymën e Korporatës!
Ndalo një moment dhe shiko mjedisin: a sillen punonjësit si ç’do deshe ti? A janë në harmoni? A komunikojnë prerë por me dashamirësi? A janë vigjilent ndaj oportuniteteve të reja për kompaninë? E ndajnë informacionin? Ndjekin të rejat dhe zhvillimet e fundit? Nëse jo, kujdesuni që të punoni sot për një frymë të re nesër!

Ndihmojmë çdo ditë sipërmarrës të trajnojnë stafin, të marrin ide dhe mësojnë taktika për të përmirësuar bizneset e tyre. Si mund t’ju ndihmojmë ju!

Artikulli u publikua në faqen 9 të nr. 8 të revistës Business Magazine Albania. Për ta shfletuar të plotë revistën klikoni këtu.