“Tryezë Për Një”, njihuni me restorantin më të sigurt nga COVID-19

“Tryezë Për Një”, njihuni me restorantin më të sigurt nga COVID-19

Tryezë Për Një

“Tryezë për një” (Bord For En), quhet restoranti më i sigurt nga Covid-19, i hapur nga një çift në Suedi, që priti klientin e tij të parë më 10 Maj. Restoranti ka vetëm një karrige e tryezë, ai gjendet në mes të një livadhi e nuk ka kamarierë. Ushqimi shkon nga dritarja e kuzhinës në tryezën e klientit, përmes një shporte, që lëviz me litar.

Rasmus Persson dhe partnerja e tij Linda Karlsson, janë çifti që ideoi këtë koncept unik. Ata sapo janë zhvendosur në Ransater, 350 kilometra në perëndim të Stokholmit dhe menduan të hapnin një restorant të tillë, pas një vizite të prindërve të Lindës në muajin mars. Ata u përgatitën atyre ushqim në ambient të hapur për t’i mbrojtur nga virusi dhe u shërbyen nga dritarja.

Ata thonë se nuk do të lejojnë as spektatorët: “Ne duam të shmangim ndjenjën e vëzhgimit ndërsa ju hani ushqimin tuaj. Të gjithë jemi duke kaluar kohë të vështira dhe ka njerëz që kanë humbur punën apo të dashurit e tyre”.

Restoranti është i prenotuar për të gjithë majin, ndërsa për qershorin dhe korrikun kanë mbetur vetëm pak vende. Çifti thotë se ka marrë masa mbrojtëse edhe për ditët e shiut. Sa i përket çmimit të ushqimit, janë vetë klientët që vendosin se sa do të paguajnë.  “Ne i mirëpresim të gjithë, pa marrë parasysh se në cilën situatë financiare gjendeni. Çmimi i menusë varet nga i ftuari”, thotë Karlsson, i cili së bashku me Persson kanë përvojë në industrinë e mikpritjes.

Në shumë qytete ndërkombëtare, ngrënia vetëm, qoftë në bar apo në qoshe restorantesh, nuk është vetëm e pranueshme, por edhe konsiderohet si diçka normale.

Megjithatë, jo të gjitha restorantet kanë përqafuar praktikën e të ngrënit ushqim vetëm. Karlsson është optimist që Tryezë Për Një do të zvogëlojë më tej çdo shqetësim të darkës solo: “Kam pasur një ëndërr, që darkimi vetëm të ishte i pranueshëm nga shoqëria dhe mbase tani ne po e arrijmë këtë?”

“Imazhi i thjeshtë i karriges dhe tryezës është një thirrje për përvoja solo.”

CNN Travel

Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.

Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.

Must watch
Business Mag Nr. #36 - Tetor 2024

Vjeshta solli rikthimin e aktiviteteve biznesore në ritmin e tyre të plotë, pas pushimeve të verës. Sipërmarrjet shqiptare, me dinamikat e tyre të pandalshme, janë aktualisht para një sfide dhe mundësie më të madhe. Proceset e përafrimit me BE-në krijojnë një mundësi për një treg më të madh, por kjo kërkon njëkohësisht përgatitjen të duhur për tregun.

Eventet e fundit, veçanërisht Future2Tech, tregoi se shumë kompani shqiptare, kryesisht në fushën e zhvillimit të Softwareve, po punojnë tashmë për tregun e huaj dhe janë kompani ndërkombëtare në kuptimin e plotë të fjalës. 

Në brendësi të këtij numri ne kemi sjellë histori brandesh dhe histori njerëzore; histori sipërmarrësish dhe profesionistësh, të cilët kanë investuar kohë dhe pasion në punët e tyre për të parë rezultatet që duken sot. Një prej brandeve për të cilin flasim sot, mbyll 3 dekada biznes në Shqipëri, diçka që vlen të marrë përgëzime nga të gjithë. 

Histori nga vendi dhe diaspora, rrugëtime në tregti, shërbim, apo edhe konsulencë, ky numër sjell një gamë të gjerë artikujsh, të shtrirë madje mes biznesit dhe artit, të cilat, kur ndërthuren, sjellin zhvillime shumë të bukura për shoqërinë.

Interesant është fakti se kushdo që …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0