Top 5 site crowdfunding për mbledhje fondesh » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 10/06/2019

Top 5 site crowdfunding për mbledhje fondesh

Share
nga Anerola Torollari
Qer 10, 2019
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Vitet e fundit kemi dëgjuar shumë për crowdfunding ose për historitë e njerëzve që kanë mbledhur mijëra apo edhe miliona dollarë në internet. Në të vërtetë, ka pasur kaq shumë zhurmë në lidhje me crowdfunding dhe ndërkohë që qindra site të mundshme shfaqen, vetëm pak prej tyre kanë komunitete reale dhe suksese të rëndësishme financimi.

Dhe këtu shtrohet pyetja … Cili site crowdfunding është më i miri për ju?

Lexoni: Crowdfunding, mundësi dhe sfidë për startup-in tuaj

Industria Crowdfunding

Bashkëpunimi në internet është një zonë me rritje eksponenciale. Crowdfunding, ose financimi bashkëpunues nëpërmjet web, është duke u rritur në këtë ekonomi bashkëpunuese në zhvillim.

Disa nga zhvillimet më interesante në crowdfunding, të cilat pritet të rriten në muajt dhe vitet e ardhshme, përfshijnë: crowdfunding e investimeve (duke u bërë aksionier në një kompani), lokalizimi (financimi i fokusuar në pjesëmarrësit në qytete dhe lagje specifike), zgjidhje mobile, etj.

Modelet Crowdfunding

Ka dy modele kryesore ose lloje të crowdfunding. E para është ajo që quhet financim i bazuar në donacione. Lindja e crowdfunding ka ardhur përmes këtij modeli, ku financuesit dhurojnë nëpërmjet një procesi të bazuar në qëllimin bashkëpunues në këmbim të produkteve, përfitimeve apo shpërblimeve.

Modeli i dytë dhe më i fundit është investimi crowdfunding, ku bizneset që kërkojnë kapital shesin aksionet në internet në formën e kapitalit ose të borxhit. Në këtë model, individët që financohen bëhen pronarë ose aksionarë dhe kanë potencial për kthim financiar, ndryshe nga modeli i donacionit.

Site Crowdfunding 

Pronarët e bizneseve po përdorin site të ndryshme. Më poshtë është një listë e faqeve crowdfunding që kanë modele dhe fokuse të ndryshme. Kjo listë mund t’ju ndihmojë të gjeni site e duhur për qëllimet dhe nevojat tuaja të crowdfunding.

Kickstarter

Kickstarter është një site ku projektet kreative mbledhin financim të bazuar në donacione. Këto projekte mund të shkojnë nga produktet e reja krijuese tek para-shitjet e një albumi muzikor. Kjo nuk është për bizneset, kauzat, bamirësitë, apo nevojat e financimit personal. Kickstarter është një nga platformat më të hershme dhe ka parë rritje të lartë dhe shumë fushata të mëdha gjatë viteve të fundit.

Indiegogo

Ndërkohë që Kickstarter mban një fokus të ngushtë dhe mirëmban projektet krijuese të miratuara në faqen e saj, Indiegogo miraton fushatat për mbledhjen e fondeve nga donacionet për shumicën e gjërave – muzikës, hobistëve, nevojave të financave personale, bamirësisë dhe çdo gjëje tjetër që mund të mendoni (përveç investimeve). Ata kanë pasur rritje ndërkombëtare për shkak të fleksibilitetit të tyre, qasjes së gjerë dhe fillimit të tyre të hershëm në industri.

Crowdfunder

Crowdfunder.com është platforma për mbledhjen e investimeve dhe ka një nga rrjetet më të mëdha dhe më të shpejtë të investitorëve në rritje. U prezantua në Fox News si një formë e re e crowdfunding. Pas marrjes së fondeve të bazuara në shpërblime për Kickstarter ose Indiegogo, kompanitë shpesh i japin turmës mundësinë për të investuar në Crowdfunder për të grumbulluar më shumë fonde për raundin Seed & Series A.

RocketHub

Rockethub zotëron fonde me bazë donacione për një larmi të projekteve krijuese. Çka është unike në lidhje me RocketHub janë programet e tyre FuelPad dhe LaunchPad që ndihmojnë pronarët e fushatës dhe partnerët potencialë të promovimit dhe të marketingut që lidhen dhe bashkëpunojnë për suksesin e një fushate.

Crowdrise

Crowdrise është një site për financimin e bazuar në donacione për Kauza dhe Bamirësi. Ata kanë tërhequr një komunitet të mirëfilltë dhe financojnë të gjitha llojet e kauzave dhe nevojave frymëzuese.

Site të tjera: Somolend, appbackr, AngelList, Invested.in, Quirky

Lexoni: Të financosh biznesin tënd sipas modeleve shqiptare

Si Crowdfunding po formon një ekonomi të re?

Crowdfunding ka rivitalizuar Artet në një kohë kur programet publike që e mbështesin atë po zhduken vazhdimisht.
Crowdfunding po rrit një treg që investon në ndërmarrjet sociale, duke u integruar me botën e sipërmarrjes dhe filantropisë dhe duke ndihmuar një bazë më të gjerë të investitorëve për të mbështetur kompanitë si për fitimet ashtu edhe qëllimet.

Crowdfunding po përshpejton investimin e engjëjve dhe krijon një treg krejtësisht të ri për investimet crowdfunding për bizneset.

Pra, përfshihuni dhe bashkohuni me një komunitet crowdfunding sot. Ju do të bëni një ndryshim për një projekt ose pronar biznesi dhe gjithashtu të ndihmoni në ndërtimin e një ekonomie të re dhe më bashkëpunuese.

/Forbes