Si të sillemi kur shkojmë në një restorant? » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 22/06/2018

Si të sillemi kur shkojmë në një restorant?

Share
nga Anerola Torollari
Qer 22, 2018
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Etika është vlerësimi i sjelljes njerëzore sipas parimeve morale. Etika në vetvete është një lloj shkence si të sillemi, qoftë në një restorant apo në një takim biznesi. Nëse dëshironi të keni një eksperiencë të këndshme dhe të kënaqshme duhet të dini se si të silleni në një restorant. Më poshtë BusinessMag ju tregon disa këshilla. Ato janë shumë të rëndësishme nëse doni të etiketoheni si një person i sjellshëm dhe i këndshëm.

Sjellja e mirë, paraqet një përmbledhje të rregullave që ndihmojnë në jetën e përditshme ose në situata të ndryshme. Qëllimi është të ndiheni më mirë në shoqëri.

Lexoni: 5 Restorantet më të mira në Tiranë, sipas të rinjve

1) Para se të arrini në restorant ju duhet të konfirmoni rezervimin tuaj. Nëse do të jeni vonë më shumë se 15 minuta, duhet të telefononi përpara. Ju duhet të shfaqeni në kohë.

2) Mos u sillni në mënyrë arrogante, por jini të sjellshëm

3) Sidomos nëse jeni në një takim, duhet ta bëni këtë, ose njëri prej jush do të duhet të presë për tjetrin.

4) Vendoseni telefonin tuaj në silent dhe mos e vendosni mbi tavolinë.

5) Para se të filloni të hahet, prisni që të gjithë të jenë në tryezë dhe nëse keni dikë të ftuar, prisni që ai të fillojë i pari.

Lexoni: LaPiat, Startup-i nga Toronto ju fton të shisni ushqimet që gatuani nga kuzhina juaj

6) Ju duhet ta trajtoni kamerierin/ren me respekt, buzëqeshje, komunikoni në mënyrë efektive dhe shikojini ata në sy.

7) Në fund mund t’i lini kamarierit/es bakshish nëse shërbimi ishte i shkëlqyer edhe nëse ushqimi nuk ishte i tillë. Mos i penalizoni kamarierët, pasi nuk e gatuajnë ata ushqimin.

burimi: meteortime.space