Si të bëni marketing tek gjeneratat e ndryshme në mediat sociale


Gjeneratat konsumojnë përmbajtje dhe u përgjigjen strategjive të marketingut në mënyra të ndryshme në çdo kanal të medias online.Bëni kërkime se ku është më aktive audienca juaj, si reagojnë ata ndaj përmbajtjes dhe iniciativave të marketingut. Pasi të bëni këtë, përshtateni strategjinë tuaj në përputhje me rrethanat.

Kur bëhet fjalë për marketing në mediat sociale, ka shumë faktorë që kontribuojnë në sukses, duke përfshirë përmbajtjen cilësore, algoritmat, angazhimin dhe kohën e pikut të postimit. Kur bëni marketing në mediat sociale, strategjia më e mirë për sukses është të dini se ku gjendet audienca juaj e targetuar dhe shfaqni sa më shumë përmbajtje në mënyrë të vazhdueshme në ato platforma. Çdo gjeneratë përdor platforma të ndryshme të mediave sociale për një numër arsyesh të ndryshme. Mësoni se cilat kanale të mediave sociale u përshtaten audiencës tuaj të synuar (dhe pse) për të hartuar një strategji më të fortë për të fituar ndjekës dhe njerëz që pëlqejnë faqen tuaj. Kështu mund t’i shndërroni like-t dhe follow-t në para.

Baby Boomers  (Të lindurit në 1946-1964) 

Baby Boomers preferojnë Facebook-un krahasuar me platformat e tjera të mediave sociale. Një studim i Pew zbuloi se rreth dy të tretat e moshave 50 deri 64 vjeç (68%) dhe pothuajse gjysma (46%) e atyre të moshës 65 vjeç ose më të vjetër janë më aktivët në Facebook. Brezi i vjetër preferon shpërndarjen dhe leximin e artikujve dhe formave të tjera të përmbajtjes së bazuar në tekst, kjo është arsyeja pse Facebook është aq tërheqës për ta. Ata kanë investuar në median tradicionale, kështu që marketingu përmes mesazheve të përmbledhura dhe përmbajtjes informuese është tërheqës për ta.

Patforma e dytë e mediave sociale që zgjedhin Boomers është Pinterest. Pinterest-i ka përmbajtje, që mund të shpërndahen në formë teksti, me projekte të përmirësimit të shtëpive DIY (do it yourself), të cilat i tërheqin Baby Boomers, e cila konsiderohet si gjenerata e “bëji gjërat vetë”.

Gjenerata X (Të lindurit në 1965-1980)

Gjenerata X ka qenë dëshmitare në shpikjen e internetit dhe lidhi hendekun midis mediave tradicionale dhe dixhitale. Ata kërkojnë përmbajtje si në video ashtu edhe në tekst, për shkak të vlerësimit të tyre si për mediat tradicionale edhe për ato të reja, duke i bërë Facebook, YouTube dhe Twitter platformat e tyre të preferuara të mediave sociale. Facebook shfaq transmetime tradicionale të përmbajtjes së mediave, që Gjenerata X pëlqen t’a konsumojë. YouTube shfaq përmbajtje dixhitale përmes tingujve dhe videove informuese dhe Twitter i kombinon të dy.

Mijëvjeçarët/ Gjenerata Y (Të lindurit në 1981-1996) 

Mijëvjeçarët lindën në prag të epokës dixhitale. Për shkak të përhapjes së shpejtë të mediave dixhitale gjatë jetës së kësaj gjenerate, kanalet e tyre të preferuara janë thuajse të gjitha. Gjenerata Y ka shumë dashuri për teknologjinë dhe për faktin se janë gjenerata e parë dixhitale. Për shkak të kësaj, Mijëvjeçarët janë më aktivët në Facebook, Instagram dhe YouTube.

Lexoni: 4 trendet e marketingut VR që po tërheqin vëmendje në 2020

Përdorimi i mediave sociale nga ana e kësaj gjenerate orientohet prej rekomandimeve që jepen duke folur dhe riview-ve që bëhen në internet.

Facebook, Instagram dhe YouTube kujdesen për këtë pjesë të popullsisë duke përdorur reklamimin strategjik dhe besnikërinë ndaj influencierëve për të arritur tek audienca e tyre e targetuar.

Mijëvjeçarët janë gjithashtu brezi më i spikatur në LinkedIn. LinkedIn është kanali i marketingut më i kërkuar pas B2B për shpërndarjen e përmbajtjes. Përdoret nga 60% e njerëzve të moshës 25-34 vjeç.

 Gjenerata Z (Të lindurit në 1996-2012) 

Gjenerata Z lindi në epokën e mirfilltë dixhitale. Këta fëmijë u rritën duke luajtur me iPhone-et e prindërve të tyre. Kjo gjeneratë preferon përmbajtje vizuale dhe të shkurtër, të bazuar në lëvizje. Gjenerata Z preferon Instagram-in, TikTok-un, Snapchat-in dhe YouTube-n. Gjenerata Z tërhiqet nga hiper-personalizimi i sjellë nga këto platforma.

Gjenerata Z ka tendencën të konsumojë sa më shumë përmbajtje të jetë e mundur në një kohë sa më të shkurtër. Gjithashtu, kjo gjeneratë preferon videot që mbështesin kauza sociale. Gjenerata Z merr vendime blerjeje bazuar në ndikimin që do të ketë një produkt ose markë në një kauzë që ata mbështesin.Të kuptuarit e audiencës tuaj është thelbësore për suksesin në mediat sociale. Përpjekja për të reklamuar në mënyrë të barabartë në të gjitha platformat e mediave sociale do të shkaktojë norma mesatare ose nën mesataren përsa i përket renditjes. Gjeneratat konsumojnë përmbajtje dhe u përgjigjen taktikave të marketingut ndryshe në secilën platformë. Veproni në atë vend ku audienca juaj është aktive, dhe shikoni si reagojnë ndaj përmbajtjes. Kështu ju mund të rregulloni iniciativat tuaja të marketingut në përputhje me rrethanat, për të rritur fitimet tuaja.

Inc

 

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale