Reklama raciste e Dove nga "i zi të bën të bardhë"
Përditësuar së fundmi: 09/10/2017

Reklama raciste e Dove nga “i zi të bën të bardhë”

Share
nga Neada Muçaj
Tet 09, 2017

Marka për kujdesin personal Dove ka kërkuar falje për imazhet “raciste” të trasmetuara gjatë reklamës së fundit të kompanisë.

Fushata “injorante”, të paktën kështu e ka vlerësuar masa, tregon një grua me ngjyrë e cila heq bluzën dhe zbulon një grua me ngjyrë të bardhë poshtë lëkurës së saj. Procesi vazhdon ku gruaja e bardhë transformohet në një femër aziatike.

Pas reagimeve të shumta, Dove ka postuar në Twitter këtë mesazh:

“Një imazh të cilin e kemi postuar së fundmi në Facebook u keqkuptua duke mos i përfaqësuar drejtë femrat me ngjyrë. Ne kërkojmë ndjesë për ofendimin që ka shkaktuar.”

Nuk është hera e parë që marka lundron në ujërat e gabuara me mesazhet e saj të marketingut. Në vitin 2011, një fushatë e Dove provokoi kritika të shumta pas shfaqjes së tre femrave, pastërtia të cilave varej nga gjyra e lëkurës.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Racizmi është një temat më delikate që shumë kompani marketingu nuk kanë ditur t’a trajtojnë saktë. Një nga rastet më të freskëta është dhe reklama e Pepsit, që i shkaktoi kompanisë shumë humbje.

Lexoni: Reklama e Pepsit, një dështim për kompaninëEvente