Pyrana Earthquake Hackathon vjen në datat 29 Shkurt – 1 Mars 2020


Me 29 Shkurt – 1 Mars, ora 11:00 – 18:00 në #Techspace

Me 26 Nëntor 2019, Qarku i Durrësit dhe rrethinat u goditën nga një tërmet me madhësi 6.4 të shkallës Rihter. Fatkeqësia mori 52 jetë njerëzish, plagosi mijëra shqiptarë dhe zhvendosi mijëra të tjerë.

Tërmetet si këto janë përvojë traumatike për rajone të tëra. Natyra e tërmeteve do të thotë që nuk ka asnjë paralajmërim, rreziku është i papritur dhe befasues dhe javët pasgoditjeve i lënë njerëzit në ankth.

Por çfarë mund të bëjnë zhvilluesit për tërmetet?

Ne nuk mund t’i ndalojmë ose parashikojmë ato, por kemi zbuluar se shumë organizata që merren me tërmetet mund të përdorin ndonjë ndihmë për përditësimin ose mirëmbajtjen e sistemeve të tyre dhe ka ende shumë hapësirë ​​për inovacion kur bëhet fjalë për sistemet e paralajmërimit të hershëm.

Shumica e softuerëve përdoren për të identifikuar zonat me ndikim dhe për koordinimin e përpjekjeve të shpëtimit. Programe të tjera të dobishme për tërmetin përdoren në shpërndarjen e informacioneve rreth tërmeteve dhe analizojnë / vizualizojnë të dhënat kur hyjnë.

Si realizohet kjo?

Të Shtunën, 29 Shkurt, vullnetarët do të mblidhen në Tiranë për të mësuar nga sizmologët dhe do të punojnë me ta dhe ekspertë të tjerë për të identifikuar sistemet që kanë nevojë për përmirësim, si dhe probleme të tjera të pazgjidhura. Gjatë dy ditëve, zhvilluesit dhe ekspertët do të punojnë së bashku për të planifikuar dhe zbatuar ndryshimet e tyre.

Disa projekte mund të vazhdojnë përtej fundjavës, ndërsa të tjerat mund të përfundojnë më shpejt, por deri në kohën kur do të jetë realizuar, synimi është që teknologjia e reagimit ndaj tërmetit dhe urgjencës të bëhet më e besueshme, e disponueshme dhe e përditësuar.

Si mund të bëheni pjesë?

Çdokush me përvojë në zhvillimin e programeve inkurajohet të kontaktojë në adresën [email protected] nëse është i interesuar të bashkohet si vullnetar.

Kërkohet që të përfshini një rezyme apo link me llogaritë tuaja në LinkedIn ose Github, në mënyrë që të përcaktohet më mirë se cilat projekte mund të jenë më të përshtatshmet për të kontribuar.

Nëse keni ndonjë fushë të veçantë ekspertize, të tilla si zhvillimi mobile, hulumtimi shkencor, IA ose sizmologjia, do të jeni më se të mirëpritur!

ORARI

Një orar i detajuar mbi eventin do t’ju dërgohet pjesëmarrësve paraprakisht. Nëse jeni regjistruar tashmë do të merrni një email nga [email protected] me më shumë detaje.

Për më shumë informacion klikoni Këtu.

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale