Presidenti i Kinës bën thirrje për shfrytëzimin e teknologjisë blockchain
Përditësuar së fundmi: 26/10/2019

Presidenti i Kinës bën thirrje për shfrytëzimin e teknologjisë blockchain

Share
nga Eridon Elshani
Tet 26, 2019
-Manages Business Mag Kosovo
lexo me teper >

Xi Jinping, Presidenti i Republikës Popullore të Kinës tha se vendi duhet të përfitojë nga mundësia që ofron teknologjia blockchain.

“Duhet ta shohim blockchain si një mundësi të artë për të nxitur inovacion të pavarur në disa fusha të teknologjisë,” tha Xi.

Deklaratat e presidentit Xi janë të parat lidhur me këtë teknologji. Ai më pas tha se është e nevojshme që të implementohet një bazë ligjore për sistemet ekzistuese të blockchain.

Gjithashtu bëri thirrje për krijimin e “Blockchain+” një platformë për aplikimin e teknologjisë në sektorë si edukimi, punësimi, ushqimi dhe siguria mjekësore.

Që nga 2017-ta kriptomonedhat janë ndaluar nga Banka e Kinës edhe pse një e tillë po zhvillohet nga banka qendrore e quajtur Renminbi.

CointelegraphEvente

Zgjidhje, Vetëm me një klik!

Dhjetor 11, 2019
6 PM – 8 PM

Një hap drejt Suksesit!

Dhjetor 14, 2019
09:00 - 17:00