OSHEE, investim 1 miliard lekë në Tiranë


Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike, ka nisur një investim prej 1 miliard lekësh për një furnizim më të mirë me energji elektrike të Tiranës edhe të fshatrave përreth. Investimi përfshin rikonstruksionin e rreth 400 kabinave si dhe shtrimin e 10 fiderave të rinj nga nënstacioni Selitë. Investimet prekin tensionin e mesëm dhe atë të ulët dhe pritet të përfundojnë para sezonit të dimrit të 2019-ës.  Qëllimi i këtij investimi është jo vetëm rritja e cilësisë së furnizimit me energji elektrike, por edhe ulja e humbjeve në rrjet.

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, së bashku me administratorin e Operatorit të Energjisë Elektrike, Adrian Çela, kanë inspektuar punimet që po kryhen për këtë projekt në zonën e “Komunës së Parisit” në kryeqytet. Drejtori i OSHEE-së Tiranë, Klevis Jahaj, bëri të ditur se ndërhyrjet do të bëhen në kabinat, të cilat janë ndërtuar kryesisht gjatë viteve ’90-të. Sipas tij, kjo ndërhyrje është e nevojshme pasi prej vitesh nuk është bërë asnjë investim në to. Sipas Jahaj, në saj të 10 fiderave të rinj që do të shtrihen në dy nënstacionet, do të bëhet e mundur normalizimi i mbingarkesës.

Investimi me vlerë 1.1 miliard lekë, përfshin rreth 250 mijë abonentë të OSHEE-së, të cilët do të përfitojnë në përmirësimin e cilësisë së furnizimit me energji elektrike dhe në uljen e humbjeve. Nga ana e saj, ministrja Balluku u shpreh se investimet që po kryhen në rrjetin e Tiranës janë investime që ndikojnë direkt në performancën e OSHEE-së dhe në gjithë sektorin energjetik dhe se përmes tyre është bërë e mundur ulja e ndjeshme e humbjeve të energjisë në rrjet.

Lexo:  Panelet diellore, prodhuesit kërkojnë që tepricat t’i blejë OSHEE

Kërkesa për energji në Tiranë arrijnë në 37 % të kërkesës kombëtare. Sipas OSHEE humbjet në Tiranë kanë zbritur nga 35% në vitin 2014, në 16.8%.

Përmes rikonstruksionit të kabinave synohet vendosja e pajisjeve bashkëkohore, duke zëvendësuar teknologjinë e vjetër. ¼ e kabinave të reja do të përshtaten me teknologjinë RMU. Këto kategori kabinash, rrisin sigurinë dhe shpejtësinë e manovrimeve në rast defektesh ose mbingarkese në rrjet. Brenda muajit qershor investimet do të nisin edhe në zonat rurale të Tiranës.

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale