Organizohet Konkursi Kombëtar “Startup Albania 2017” për mbështetjen e sipërmarrësve të rinj » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 10/05/2017

Organizohet Konkursi Kombëtar “Startup Albania 2017” për mbështetjen e sipërmarrësve të rinj

Share
nga Fiorela Jaupi
Maj 10, 2017
Studied at Faculty of Economy, Master of Science in Marketing. Content Editor at Business Magazine Albania
lexo me teper >

Konkursi u zhvillua në kuadër të aktiviteteve të Javës së Europës, ku mori pjesë Ambasadorja Romana Vlahutin, shefe e Delegacionit të BE-së në Shqipëri.

Delegacioni i BE-së në Shqipëri përmes Rrjetit të Informimit të BE-së në bashkëpunim me Ministrinë e Inovacionit dhe Administratës Publike dhe AIDA-n, shpallën 5 fituesit për startup-in dhe sipërmarrësit e rinj, pjesëmarrës në Konkursin Kombëtar Startup Albania 2017.

Startup Albania 2017 synon të forcojë klimën e biznesit duke mbështetur inovacionin dhe teknologjinë si elementë kyç në zhvillimin e biznesit, me një fokus të veçantë tek të rinjtë.

Konkursi Kombëtar Startup Albania 2017 u lançua me 1 Mars 2017 dhe morën pjesë 77 aplikantë, sipërmarrës të rinj inovatorë dhe sipërmarrje të sapo regjistruara. Aplikimet i përkasin fushave dhe sektorëve të ndryshëm duke përfshirë turizmin, teknologjinë e informacionit, biznesin social, bujqësi etj.

Në ceremoninë e ndarjes së çmimeve Ambasadorja Romana Vlahutin, shefe e Delegacionit të BE-së në Shqipëri theksoi se, iniciativa të tilla inkurajojnë sipërmarrësit e rinj dhe u ofrojnë atyre të konkurojnë në tregjet europiane.

Ajo nxiti pjesëmarrjen e më shumë grave dhe vajzave në mjediset e biznesit të teknologjisë dhe inovacionit. Ndërsa shprehu mbështetjen për idetë inovatore si faktorë të zhvillimit.

Ekosistemi i Startup në Shqipëri është në fillesat e tij dhe ka nevojë për mbështetje, trajnime dhe financime. Konkursi Kombëtar i Startup Albania 2017 u organizua në kuadër të aktiviteteve të javës së Europës dhe synon të konribuojë në zhvillimin e këtij ekosistemi në Shqipëri.

Burimi: ata.gov.al