Organizohet konkursi “Aplikacioni më i mirë” me temë “Paraja ime: Si të fitojmë, si të shpenzojmë?”


Me rastin e Javës së Parasë (12-18 mars 2018), Banka e Shqipërisë në bashkëpunim me Shoqata Shqiptare e Bankave – AAB organizon konkursin “Aplikacioni më i mirë” me temë “Paraja ime: Si të fitojmë, si të shpenzojmë?

Studentë të degës informatikë ekonomike, financë-bankë dhe teknologji informacioni të vitit të tretë, ftohen të dorëzojnë brenda datës 7 mars, ora 09:00, draft aplikacionin e tyre, në formë elektronike (pdf), në gjuhën shqipe, të shoqëruar me dokumentet e mëposhtme:

  1. Curriculum Vitae;
  2. Abstraktim dhe një prezantim të shkurtër të funksionaliteteve të aplikacionit;
  3. Modelin e aplikacionit.

Gjuhët e kodimit që lejohen në konkurs:

  • iOS: Swift, Objective-C
  • Android: Java
  • Backend/Api: PHP Ruby, Node JS
  • Cross platform: React Native, Xamarin

Konkursi do të zhvillohet në dy faza:

Faza e parë: Konceptimi dhe dizenjimi

Çmimet për fituesit e fazës së parë:

Vendi i parë – 30.000 lekë

Vendi i dytë – 10.000 lekë

Vendi i tretë – 10.000 lekë

Faza e dytë: Zhvillimi dhe testimi i produktit

Fituesi i fazës së parë të konkursit, ftohet të vijojë me fazën e dytë për zhvillimin dhe testimin e produktit. Aplikacioni fitues do të instalohet në Muzeun e Bankës së Shqipërisë dhe në faqen zyrtare të Bankës së Shqipërisë dhe Shoqatës Shqiptare të Bankave.

Çmimi për fazën e dytë: 70.000 lekë

Mos harroni të shënoni: Emrin dhe mbiemrin, Moshën, Universitetin, Fakultetin, Nr. tuaj të kontaktit.

Aplikimin dërgojeni në: public@bankofalbania.org

Fituesit do të shpallen në faqet zyrtare të Facebook të organizatorëve, në datën 9 mars.

Must watch
Business Mag Nr. #25 - Mars 2021

Kjo periudhë përkon me një vit të plotë në kushte pandemie në vendin tonë, në Europë dhe në mbarë botën. Në një vit ndodhën shumë zhvillime, të paparashkuara ndonjëherë më parë nga ne, duke hedhur poshtë shumë plane apo projekte tonat për rritjen. Por, në këtë kohë sipërmarrje të ndryshme u vunë në lëvizje për të gjetur zgjidhje të reja e për të siguruar mbijetesën.

Në këtë numër të revistës, vijnë zhvillimet përmes gjurmëve që kanë lënë tek industri, sipërmarrje apo individë sipërmarrës.

Pano Soko, ekonomist i njohur flet për efektet e paketave ekonomike të mbështetjes dhe nevojën për paketa ndihme në industritë e prekura.

Rubrika 3X3 i kushtohet industrisë së verërave. Nga intervistat tona me 3 prodhues rezulton se

verërat shqiptare janë të “paralizuara” nga pandemia.

Verërat janë në një trend me turizmin. Brunila Liçaj, profesore dhe eksperte në fushën e turizmit është optimiste për të ardhmen e kësaj fushe.

Në rubrikën e brandeve kemi sjellë, fabrikën e qumështit dhe prodhimeve të bulmetit “Lufra”, ndërsa një brand që po rimëkëmbet nga Kosova është prodhuesi i këpucëve artizanale “Perolli”. Të dy këto brande janë model frymëzimi për njerëzit e punës!

Një pjesë e rëndësishme e revistës i dedikohet konkursit dhe fituesve të Businessmag në …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0