Një CEO i ri në kompani nuk do të thotë se do të pushohesh nga puna


Sapo një CEO i ri emërohet në një kompani, thashethemet fillojnë të qarkullojnë dhe stafi shqetësohet.

Gjëja e parë që u shkon punonjësve në mendje është: A do e humbas vendin e punës?

“Pushimet nga puna janë më shumë të lidhur me gjendjen e kompanisë dhe perspektivat e së ardhmes sesa me drejtorin ekzekutiv”, thotë Anthony Abbatiello drejtor ekzekutiv i Shoqatës për Lidership dhe Sukses ‘Russell Reynolds’.

Sidoqoftë, shume punonjës mendojnë më të keqen sepse ata kanë parë raste kur punonjësve u është treguar dera sapo një CEO i ri ka ardhur në zyrë.

“Cdo kompani mund të gjendet në situata të ndryshme gjatë momenteve të caktuara”, thotë Jane Stevenson zv/presidenti i firmës konsulente Korn Ferry.

Një CEO i ri nuk nënkupton gjithmonë pushim nga puna. Një CEO i ri nënkupton më shumë punë, për ta bërë kompaninë të ecë përpara.

Duhet të jesh gati për disa ndryshime që do ndodhin me menaxherët 

Vlerësimet e CEO-s së ri do fillojnë gjithmonë nga lart.

Ata kanë nevojë për një skuadër ekzekutive e cila do punojë me ta dhe do jetë e gatshme të përdorë strategjitë e reja që janë planifikuar.

Prandaj ata do analizojnë përbërjen e skuadrës menaxheriale, aftësitë dhe kapacitetin e tyre për të parë sesi pikat e tyre të forta përputhen me pikat e forta të CEO-s. Në këtë mënyrë CEO-ja arrin të njohë skuadrën.

“Zakonisht ka zëvendësime nëpër pozicionet menaxheriale”, thotë Abbatiello.

Por është e pazakontë që një CEO i ri të pushojë të gjithë menaxherët që ndodhen në krye me një lëvizje të vetme”, sic thotë Tritton.

Në rast se shefi mendon që kompania është në rrezik dhe i duhet një strategji e re sa më shpejt, duhet të keni kujdes. “Nëse skuadra që keni ju shkakton pasiguri, këtë do e paguani herët a vonë”, thotë Stevenson.

Pushimet nga puna ndodhin kur kompania është rrëmujë

Kur situata ekonomike e një kompanie ose mjedisi kulturor i saj janë në gjendje të keqe, CEO-ja i ri e ka për detyrë ta rikthejë kompaninë në gjendjen e mëparshme. Kjo shpesh do të thotë shkurtime nga puna.

Kur një CEO i ri vjen nga jashtë kompanisë, punonjësit përpiqen të mësojnë sesi ka vepruar ai në kompanitë ku ka punuar më parë.

“Sjellja në të shkuarën është një tregues i mirë i sjelljes në të ardhmen”, thotë Stephen Miles, CEO i The Miles Group, një firmë këshillimore ekzekutive.

Kur një kompani përballet me problem ekonomike ose i duhet të ndryshojë strategji, CEO-s i duhet të shpëtojë veten. Kështu që ata janë të prirur të shkurtojnë vendet e punës, shton Miles.

A është vendi juaj i punës në rrezik?

Edhe kur situata ekonomike është mirë në kompani, ndryshimet mund të ndodhin. Pronari mund të kërkojë nga CEO-ja i ri të riformatojë biznesin për të ardhmen.

Ka shumë gjasa që ndryshimet të ndodhin në sektorët ku CEO mendon se do i sjellin fitim kompanisë në të ardhmen.

Kjo do të thotë shkurtime nga puna i atyre që nuk janë të dobishëm për strategjinë e re.

Lexo: 5 sipërmarrës shumë të suksesshëm, karriera e të cilëve u zhvillua në të 30-at e tyre

Punonjësit që kanë potenicalin për tu pushuar nga puna duhet të pyesin veten sesi është performanca e tyre në kompani. Pyesni veten “ A po punoj mjaftueshëm për të ardhmen e kompanisë apo jo?”, thotë Miles.

Sigurisht, shkurtimet në punë ndodhin në rastet kur kompani të ndryshme ofrojnë të njëjtin shërbim. Pra cilido qoftë pozicioni juaj, është më mirë të përqendroheni në atë cka kërkon e ardhmja.

“Siguria për vendin e punës ndërtohet duke krijuar aftësi të vlefshme për të ardhmen, jo vetëm duke punuar për të tashmen”, thotë Stevenson.

Melsena Danglli

CNN

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale