Mjeshtëria e shitjes (13): Qasja me qëndrim pozitiv mendorë


Gjëja më me rëndësi në jetën tonë është se si të qasemi dhe si ta shprehim në secilën ditë qëndrimin kur komunikojmë me njerëzit. Kjo është shumë e rëndësishme në sukses si në shitje ashtu dhe në jetë.

Qasja me qëndrim negativ do t’ju çojë në hidhërim, raporte të dobëta, vështirësi në punë dhe shëndet të dobët.

Sipas mjekut japonez 104 vjeçar Shigeaki Hinohara, energjia nuk vjen nga fjetja e shumtë dhe ushqimi i mirë, ajo vjen nga ndjenjat pozitive mendore. Do të jeni më të lumtur dhe energjik nëse eleminoni rregullat strikte, silluni si fëmijët – argëtohuni shumë deri sa të ndjeni urinë ose t’ju zërë gjumi.

Prej nga vjen qëndrimi negativ, njerëzit, puna, trafiku, etj. Po e  vërteta është që ajo vjen nga vete ne. Ne zakonisht fajsojmë të tjerët dhe rrethanat, por e vërteta është që ne jemi përgjegjës. Pasojat e qëndrimit negativ do t’ju shkatërrojnë. Më e keqja është stresi si rezultat i kësaj dhe si shkaktar i të gjitha sëmundjeve. Stresi shpejtë shëndrrohet në depresion, pagjumësi, etj. Tani, a do e zgjidhni qasjen negative?

Shitësit me qëndrime negative vazhdimisht luftojnë dhe kanë vështirësi në arritje të shitjeve, dhe këtë e arsyetojnë me thënien: “Unë nuk jam negativ, por kam qasje reale.” Ky është arsyetimi i zakonshëm i të qenit negativ.

Të gjithë duan të rrethohen me njerëz pozitiv. Në shitje klientët dëshirojnë të blejnë nga njerëzit me qëndrim pozitiv të cilët kanë vetëbesim në atë që shesin dhe që i ndihmon konsumatorët të mbeten të kënaqur gjatë procesit të blerjes. Qëndrimi mental pozitiv do ju ndihmoj të ndërtoni raporte të mira me klientët dhe njerëzit që punoni, të jeni më të lumtur dhe më të sukseshëm në shitje. Njerëzit nuk dëshirojnë t’ju shitet, por ata duan të blejnë vetë dhe të posedojnë.

Lexoni: Mjeshtëria e shitjes (11): Si ta fitoni argumentin, për të arritur atë që dëshiron?

Qëndroni larg nga njerëzit me qëndrim mental negativ, të keni parasysh që ata përveç se kanë ndikim të keq te ju edhe do t’ju tërheqin në shoqëri të nivelit dhe bindjeve të tyre. Prej tyre zakonisht dëgjoni vetëm lajme të këqija, thashetheme për njerëz të ndryshëm, ankesa pafund dhe gjithçka i ndodh vetëm atyre.

Dhe në realitet nuk i kanë punët edhe aq keq sa flasin, por ju ka kaluar në shprehi kjo puna e qëndrimit mendor negativ me gjitha këto ankesa. Kjo qasje negative dhe shumë raste me inat i mban peng që të vuajnë ata dhe njerëzit përreth tyre e të mos zhvillohen.

Kështu shpërndahet qëndrimi negative. Ata zakonisht kanë shumë vlera të cilat nuk i shohin para syve si shëndetin e mirë, kanë familje të mirë, kanë punën, bashkëpunëtorët, miqtë, rrethohen me plotë dashuri dhe shumë të mira të tjera të cilat nuk ia del dot t’i numërosh dhe për të cilat duhet të ishin mirënjohës.

E vetmja gjë që duhet të thonë është unë mundem dhe të përpiqen të japin më të mirën e mundshme. Për ata që nuk dinë, mund të mësojnë çdo gjë duke filluar nga shumëllojshmëria e librave, audio librave, internetit, seminareve, etj.

Pra e vetjma gjë që ju nevojitet është vullenti i veprimit dhe të largohen nga zona e komfortit.

Kur qëndroni me një person me gjendje mendore negative, pavarësisht sa pozitiv mund të jeni ju, prapë se prapë do të bini në nivelin e negativitet. Askush nuk dëshiron të jetë në praninë e njerëzve negativë, nga ata largohen jo vetëm klientët por edhe miqtë e tyre.

Shoqërohuni me njerëz pozitivë dhe merrni shprehitë e tyre të mira.

Të qenit pozitiv nuk është aspak e lehtë, sepse ata marrin përgjegjësi për situatën e tyre dhe e shohin botën si një vend të mirë dhe me mundësi te pafundëta. Gjëja e vetme në jetë që mund t’a kontrolloni  është përzgjedhja e gjendjes mentale pozitive ose negative. Mësohu dhe ushtroje gjendjen mentale pozitive dhe do të lumturohesh duke i parë vlerat që na rrethojnë në jetë.

/Shkruar nga Denis Gafuri 

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale