Menaxhimi i rrjeteve sociale, përfundon trajnimi i parë


Trajnimet janë shumë të vlefshme për t’u dhënë formë njohurive që kemi. Pas katër viteve eksperencë rreth marketingut dixhital në New Media Communications, Enea Doku dhe Erald Xhuti, njohuritë praktike që kanë fituar vendosën t’i ndanin me të tjerët nëpërmjet trajnimeve të Albanian Marketing Academy. Me të gjithë ata që do të ishin të gatshëm të bënin një kurs për marketing dixhital dhe që donin të zhvillonin me tepër biznesin e tyre.

Gjatë këtyre viteve ata kanë pasur suksese dhe dështime, por tregojnë se kanë mësuar të ngrihen dhe të ecin përsëri. Ndryshe nga mësimet e mërzitshme në klasa ku çdo gjë është teori, në Albanian Marketing Academy praktika zë pjesën më të madhe të kohës (80%). Me demonstrime live në kompjuter rreth metodave që sjellin rezultate në marketingun dixhital. Edhe pse kjo ishte vetëm seanca e parë dhe për ta ky trajnim u nis më shumë si një test për të testuar ujërat, por duket se trajnimi ka shfaqur mjaft interes dhe numri i  pjesëmarrësve i ka tejkaluar pritshmëritë e tyre.

Enea tregon se, “Temat që u trajtuan në trajnim ishin kryesisht të përqëndruara tek reklamat në rrjetet sociale, sepse kjo është një pjesë e rëndësishme për bizneset, për reklamimin e tyre. Facebook Pixel është një mënyrë që me anë të ri-targetimit i ndihmon bizneset t’i lidhin reklamat e tyre nga një faqe ëeb direkt edhe në Facebook. Kjo mendohet si një mënyrë që bëhët vetëm nga bizneset e mëdha, ndërkohë që mund ta bëjnë të gjitha bizneset, madje falas”.

Kjo metodë e vlefshme, pak e njohur u trajtua gjatë kursit. Metoda të tjera të vlefshme për marketingun dixhital janë edhe platformat si: Mailchimp, për marketingun me e-mail, ManyChat- për ChatBot, Canva- për të dizenjuar postimet për mediat sociale, Buffer-për të bërë një plan postimesh.

Objektivi kryesor i tyre ishte që të gjithë pjesëmarrësit të mbeten të kënaqur

Pjesëmarrësit kanë shprehur interes dhe për seanca të tjera në vazhdim dhe duket se projekti do të vazhdojë. Shtatori do t’i sjellë Enean dhe Eraldin përsëri me këtë trajnim në seancën e dytë, këtë herë edhe më të përgatitur, duke rregulluar problematikat që janë hasur në seancën e parë. Temat që do të trajtohen do të jenë të njëjta.

Erald Xhuti thotë se, “Në trajnim mund të marrin pjesë të gjithë pronarët e bizneseve të mëdha apo të vogla ose stafi i zgjedhur nga kompania”.

Për trajnerët klienti ideal është një pronar biznesi që është i motivuar për t’u rritur dhe biznesi i tij ka shitje, trajnimi do të ishte zgjedhja e duhur për ta për të zhvilluar më tej biznesin e tyre.

*Shkruar nga: Besmira Koro

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale