Mbyllet KosICT: Entuziazëm dhe rrjetëzim në festivalin më të madh të teknologjisë në rajon
Përditësuar së fundmi: 27/10/2019

Mbyllet KosICT: Entuziazëm dhe rrjetëzim në festivalin më të madh të teknologjisë në rajon

Share
nga Eridon Elshani
Tet 27, 2019
-Manages Business Mag Kosovo
lexo me teper >

Edicioni i tetë i festivalit të teknologjisë KosICT u mbajt në datat 24 dhe 25 tetor, duke ruajtur identitetin e saj si njëra prej konferencave më të mëdha rajonale në fushën e TIK, njëherësh duke ofruar një agjendë shumë interesante për vizitorët.

Në konferencë morën pjesë rreth 3500 entuziastë dhe profesionistë kombëtarë e ndërkombëtarë të teknologjisë.

Gjatë dy ditëve, paralelisht janë mbajtur fjalime në skenën kryesore dhe atë të zhvilluesve (Dev Stage).

Përderisa skena kryesore ka pritur figura, të cilët folën për tema si Big Data, rëndësia e brandimit, Outsourcing, rëndësia e TIK, bankingu dixhital, etj, në anën tjetër skena e zhvilluesve (Dev Stage) ishte vendtakimi i programuesve, zhvilluesve të inxhinierëve, të cilët detajisht praktikuan punën e tyre.

Pjesë e konferencës ishin edhe 16 Startup-e, pjesë e inkubatorit të Innovation Center Kosovo (ICK), të cilët promovuan produktet dhe shërbimet e tyre para shumë vizitorëve në Panairin e Inovacionit.

Në ditën e parë, hapësirë iu dha edhe gjeneratës së re të zhvilluesve, ku rreth 25 fëmijë nga Shkolla Dixhitale mbajtën garën “Hackathon” e të cilët në fund të ditës prezantuan para publikut punën e tyre.

Pjesë interesante e ditës së dytë ishte gara e lojës ‘League of Legends’ në mes të grupeve ‘Struga Esports’, Respawn Esports dhe Omegaforce, e cila mblodhi në një vend shumë entuziastë të lojërave elektronike.

Edicionin e nëntë të konferencës do të mund ta ndiqni me 29 dhe 30 tetor 2020.

Pjesë e KosICT kanë qenë Ambasadori i Gjermanisë në Prishtinë, Christian Heldt, ku ka theksuar se Kosova ka potencial të madh për të arritur në fushën e teknologjisë, por fatkeqësisht nuk vlerësohet nga jashtë, si dhe ambasadorja e Suedisë, Karin Hernmarck.