Mastershef Fundim Gjepali,  ndan pasionin për kuzhinën mes Tiranës dhe Romës 

Mastershef Fundim Gjepali e ndan pasionin e tij për kuzhinën mes Shqipërisë dhe Italisë. Gjepali ka një eksperincë 20 vjeçare në këtë fushë. Ai punon prej 12 vitesh si shef kuzhine në një nga restorantet më të njohura në Romë, “Antico Arco” dhe tashmë është edhe pjesë e grupit drejtues të restorantit.

Prej 4 vitesh ka hapur restorantin “Padam” një nga më të mirët në Tiranë dhe vitin e kaluar themeloi në origjinën e tij, Shijak, “Agroturizëm Gjepali”, një fermë që siç thotë ai “e ka ndërtuar në mes të asgjësë”, por tani konsiderohet si një investim tërheqës për turistët vendas dhe të huaj duke ofruar ushqime tradicionale shqiptare.

Fundimi ka shpirt sipërmarrësi dhe pasioni për gjërat që bën e ka udhëhequr drejt suksesit. “Unë jam gjithmonë në kërkim të risive, realizoj gjëra, të cilat të tjerëve u duken të pamundura. Besimi tek gjerat që dua janë burimi im i energjisë”, thotë ai.

Mastershef Fundimi nuk është bërë rastësisht kuzhinier dhe më pas sipërmarrës. Ai na tregon për rrugëtimin e gjatë, që e bën të ndihet i realizuar. “Jam larguar nga Shqipëria që në moshën 14 vjeç, punoja si ndihmës-kuzhinier në Romë, për të ndihmuar familjen”. Me dëshirën për të mësuar dhe pasionin e madh arriti të bëhej shef kuzhine.

Fundim Gjepali

Gjepali ka marrë pjesë në shumë kurse dhe konferenca në Francë, Spanjë, Itali, ku ka mësuar më shumë për gatimin, jo ​​thjesht receta të reja, por për shkrirjen e mundshme të përbërësve, metodat dhe teknikat e ndërtimit të pjatave.

Në shumë konkurse ai është vlerësuar për aftësinë e tij në gatim.

Në vitin 2014 ai u nderua me çmimin e parë në “Gran Prix të International”.

Në tetor 2016 Gjepali fitoi konkursin “La Granda” për recetën më të mirë të mishit.

Më 28 dhjetor 2016 me Padam Boutique Hotel & Restaurant, ai fitoi çmimin “Bletë e Artë” për kategorinë restorant.

Fundim Gjepali ka qenë gjithashtu anëtar i juries së MaterChef Albania, duke promovuar gjeneratën e re në fushën e gatimit.

Teksa flet me shumë entuziazëm për punën dhe të ardhmen, shef Fundimi shpreh edhe dashurinë për vendin. “Themelimi i ‘Agroturizëm Gjepali’, miqve të mi iu duk absurde, pse duhet të investoja në Shqipëri, përderisa jetoj dhe punoj në Itali. Por unë e dua vendlindjen time, prandaj dëshiroj ta shikoj të lulëzojë dhe të jetë plot gjallëri”. Ai shprehet se i pëlqen të bëjë gjëra, që e identifikojnë, sidomos në gastronomi prandaj edhe u kushton rëndësi produkteve vendase. Ka qenë ndër të parët, që ka përdorur verërat shqiptare, përtej skepticizmit të njerëzve.

Agroturizem Gjepali

Fundimi thotë me krenari se një pjesë e stafit të tij përbëhet nga të rinj të motivuar dhe plot energji, të cilët ai i ndihmon të mësojnë dhe të investojnë tek vetja.

“Të rinjtë shqiptarë kanë shumë energji, janë puntorë dhe kam plotësisht besim, se nëse i mbështesim ata do të sjellin frymën e ndryshimit në vend”, thotë Fundimi.

Për të mësuar më shumë rreth eksperiencës së tij dhe për të sjellë një diskutim plot “shije”, Fundim Gjepali do të jetë me ne në BusinessMag, në episodin e rradhës të LiveMe.

Për të na ndjekur në këtë episod, mund të klikoni këtu.

Platforma jonë është për ËNDËRRIMTARËT. Ata janë personat që mendojnë ndryshe dhe janë në gjendje të ndryshojnë botën.

A je ti një prej tyre?

Must watch
Business Mag Nr. #23 - Qershor 2020

Të gjitha planet tuaja për këtë vit, si individë apo sipërmarrës mund të jenë përmbysur. Mbërritja e Coronavirusit në Shqipëri paralizoi gjithçka, ashtu si kudo. Në mënyrë të papritur na vuri në kushte tërësisht të tjera pune, na shtoi pasigurinë e shqetësimin për të ardhmen.

Sipërmarrjet, kryesisht në fushën e IT u përshtatën më shpejt, duke angazhuar punonjësit nga shtëpia. Ato zhvilluan dhe më tej mundësitë për të punuar në distancë, ndërkohë që shumë kompani të tjera u mbyllën plotësisht.

Kjo është një periudhë sprove, për individin, drejtuesit dhe liderin. Kjo është lufta që po zhvillohet në spitale dhe fronti i parë i saj janë mjekë, infermierë e sanitarë. Historia e ekonomisë k a treguar se gjithmonë pas një situatë të vështirë ka një ringritje. Dhe ne besojmë se kështu do të jetë.

Deri atëhërë ajo çka na mbetet të bëjmë është respektimi i rregullave të kërkuara, marrja e përgjegjësive ndaj të tretëve për aq sa mundemi, e të interesohemi për të pamundurit, të ndajmë diçka për ta.

Solidariteti nuk ka munguar e nuk do të na mungojë as kësaj radhe. Ajo çfarë doli në pah krahas solidaritetit ishte varfëria: e shtetit, e kompanive dhe e vetë individëve.

Një ditë pas dërgimit të 30 bluzave të bardha në Itali, The Guardian na vlerësoi në artikullin e saj si zemërgjerë edhe pse Ky numër ishte planifikuar të botohej në Prill 2020, por procesi u shty për shkak të masave të ndërmarra si pasojë e shpërthimit të Covid-19. Edhe pse në kohë vështirësish, jemi …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale