Luma, pajisja që kontrollon WiFi në shtëpinë tuaj


Paramendoni që të keni kontroll mbi rrjetin tuaj WiFi në shtëpi si departamenti i IT ka me rrjetin në zyrën tuaj.

Për ata që nuk kanë punuar në IT, rrjeti ynë i internetit në shtëpi mund të duket një mister.

WiFi zakonisht përfshin një kuti të errët me shumë tela që dalin nga kutia, duke lëshuar valë të padukshme në të gjithë apartamentin. Ndonjëherë WiFi është më i ngadalë, ndonjëherë është më i shpejtë dhe në çdo rast mund të jetë e vështirë për të përcaktuar se pse. Do të jetë mirë nëse ju mund t’a “shihni” WiFi, apo jo?

Me startup-in Atlanta WiFi të ruterit Luma, kjo është e mundur. Dhe me një përditësim të fundit, ju mund të bisedoni me WiFi-n tuaj.

Ruterat Luma janë të dizejnuara në mënyrë që ata mund të punojnë në mënyrë të shumëfishtë duke ofruar një mbulim më të mirë të të gjithë shtëpisë. Kompania ofron një pajisje me tre pjesë të ruterit. Një që lidhet me Ethernet dhe dy që të plotësojnë sinjalin e të parës.

Aplikacioni i lidhur me celularin lejon përdoruesin të shohi se çfarë pajisjesh janë të lidhura, të kufizojë aksesin web, prioritizimin e pajisjeve të caktuara dhe për të mbyllur WiFi-në për të gjitha ose disa pajisje.

Dhe përmes një integrimi të ardhshëm me Echo Amazon, përdoruesit do të jenë në gjendje t’i thonë asistentit virtual Alexa të kryejë prioritizimin dhe të fikë detyrat.

Kjo na çon në këtë botë ku pajisja është në tryezën e kuzhinës. Në vend të telekomandës është zëri për t’a aktivizuar dhe në vend që të kontrollojë televiziorin tuaj, kontrollon WiFi-në tuaj.

Ka disa potenciale për konflikt në funksion të njohjes të zërit. Ndërsa aplikacioni celular i jep një Administratori të caktuar kontrollin se çfarë pajisjesh janë të lidhura në WiFi në një kohë të caktuar dhe cilat janë prioritet, Alexa nuk është në gjendje të bëjë dallimin mes zërit të një përdoruesi dhe një tjetri. Dhe në familje kur Alexa është e aktivizuar, komandat përmes aplikacionit celular dhe Alexa-ës trajtohen në mënyrë të barabartë, me komandën e fundit që merr.

Mund t’a imagjinoni se si kjo mund të ndikojë tëj mase keq nëse nëna ka nevojë për të përfunduar materialet e shkarkimit për një prezantim që është duke punuar dhe fëmijët me këmbëngulje i thonë Alexa-ës për të lidhur televizorin me internetin.

Pritet që integrimi i ri i Luma-ës t’i japë asaj avantazh mbi konkurrencën e ofertave të  WiFi. Hapi tjetër për Luma-ën dhe ndërfaqes së zërit është duke e mundësuar Alexa-ën t’iu përgjigjet pyetjeve të përdoruesve në lidhje me rrjetet e tyre WiFi.

 

burimi: Inc.com

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale