Ledian Shera nuk njeh të ndalur me WeAreAlbania » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 03/08/2018

Ledian Shera nuk njeh të ndalur me WeAreAlbania

Share
nga Anerola Torollari
Gus 03, 2018
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Ledian Shera na tregon më shumë rreth planeve dhe projektit të tij WeAreAlbania, një iniciativë risi dhe një startup që ndihmon turistët të zbulojnë Shqipërinë, në një intervistë për BusinessMag. Ai për momentin sapo ka përfunduar konkurimin një garë ndërkombëtare startup-esh, në Silicon Valley, Amerikë.

Lediani ka krijuar një core-team këtu në Shqipëri me talente të rinj të apasionuar pas teknologjisë, programimit dhe biznesit. Në Shtator do të vijnë me lançimin e 3 startup-ve me të cilët kanë muaj që punojnë. 2 prej të cilëve do të lançohen në tregun shqiptar dhe tjetri në Itali. Projektet do të kenë drejtues të ndryshëm.

Lexoni: WeAreAlbania: Një startup që ndihmon turistët të zbulojnë Shqipërinë

Si kompani bazën do e kenë në Tiranë, por në planet e Ledianit është zgjerimi i startup-it edhe në Itali, aty ku ai do të ndjekë 3 vite studim.

Gjithashtu nga Shtatori do të rilançojnë portalin WeAreAlbania me dizajn dhe fokus të ndryshëm nga zanafilla e tij.

“Krahasuar me një vit më përpara startup-i është më i zhvilluar, por dhe ne si grup kemi fituar eksperiencë të vlefshme që të mos përsërisim gabimet e mëparshme,” shprehet Lediani.

Ndërsa BusinessMag pyet për realizimin e objektivave të vendosura në fillimet e tyre Ledian na thotë se shumë prej tyre janë realizuar tashmë, si për shembull, ndërtimi i startup-it nga ana teknike, krijimi i grupit dhe gjithashtu përfundimi i modelit të biznesit.

“Nga trajnimi që mora në Silicon Valley, aktualisht po ndryshoj disa nga pikat dhe mentalitetin se si punohet në një startup,” thotë ai.

Lexoni: Ledian Shera, i riu që po prek ëndrrën e Silicon Valley

Në lidhje me vështirësitë me të cilat është përballur në rrugëtimin e tij, Lediani na thotë se kanë qenë mosha shumë e re dhe eksperienca e pakët, pasi gjatë rrugës bëhen shumë gabime që mund të evitohen.

“Ekipi mbetet një ndër faktorët kryesorë të dështimit apo suksesit në një startup, pasi sa vjen dhe bëhet më e vështirë dhe sfiduese gjetja e personave të duhur.”

Gjithashtu një faktor tjetër është tregu i vogël dhe mundësitë e pakta financiare për t’u zgjeruar në tregje më të mëdha.