Ky është objektivi i ri i arritur nga Facebook » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 15/05/2017

Ky është objektivi i ri i arritur nga Facebook

Share
nga Neada Muçaj
Maj 15, 2017

Një përkthim deri në 9 herë më i shpejt në internet, falë teknologjisë së inteligjencës artificiale. Ky është objektivi i arritur nga kërkuesit e Facebook, i bërë publik nga vetë Mark Zuckerberg.

“Përmirësimi i përkthimit është mjaft i rëndësishëm për të lidhur botën”, shpjegon themeluesi i rrjetit social me rreth 2 miliardë përdorues global.

“Aktualisht ofrojmë 2 miliardë përkthime në ditë në më shumë se 45 gjuhë të Facebook, por ka ende shumë punë për të bërë.

Përdoruesit duhet të jenë në gjendje të lexojnë postimet dhe të shohin video në çdo gjuhë, por për momentin kjo teknologji nuk është ende e mirë. Por objektivi është t’ia dalim, duke kultivuar ambicien e përkthimit universal”, vijon Zuckerberg.

Që kjo të ndodhë, Facebook ka vendosur të ndajë punën e kërkuesve të tij në mënyrë që të gjithë shkencëtarët të mund të duhen “për të realizuar mjetet e përkthimit gjithnjë e më të mira”.

Teknologjia bazohet në “machine learning” dhe rrjetet neutrale, të shfrytëzuara edhe nga Përkthyesi i Google.

/ProPakistani