Cili është plani ambicioz i Mark Zuckerberg për Facebook në 10-vjeçarin e ardhshëm? » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 20/03/2017

Cili është plani ambicioz i Mark Zuckerberg për Facebook në 10-vjeçarin e ardhshëm?

Share
nga Fiorela Jaupi
Mar 20, 2017
Studied at Faculty of Economy, Master of Science in Marketing. Content Editor at Business Magazine Albania
lexo me teper >

UBS* ka rritur parashikimet për aksionet në Facebook, nga një target çmimesh 155 $ në 165 $, pjesërisht pasi vendosi se plani 10-vjeçar ambicioz i Mark Zuckerberg për rrjetin social do të rezultojë në të ardhura reale.

Në fillim të vitit 2016, CEO i Facebook, Mark Zuckerberg tregoi vizionin e tij që e sheh kompaninë duke investuar shuma të mëdha në inteligjencën artificiale, realitetin virtual, lidhjen globale dhe në platforma si Messenger dhe WhatsApp, të cilat kanë ende mundësi për të gjeneruar të ardhura të konsiderueshme.

“Ne jemi të bindur se gjatë 2-5 viteve të ardhshme, FB Messenger, WhatsApp dhe Oculus do të lëvizin duke u fokusuar në rritjen e numrit të përdoruesve dhe ekosistemit të investimeve,” shkruan UBS.

“Ndërsa ne nuk presim të ardhura domethënëse nga këto biznese mbi një periudhë afatmesme, mundësitë afatgjata ekzistojnë dhe mund të japin mundëi të konsiderueshme & rrugë të shumta për të fituar para.”

Për shembull, UBS pret që Oculus të miratojë një model biznesi ku ajo i kërkon zhvilluesve të krijojnë software të realitetit virtual për kufjet e saj – të njëjtin model të përdorur nga Sony, Microsoft dhe Nintendo për lojrat e tyre.

UBS* është një kompani globale për shërbimet financiare.

Burimi: businessinsider.com