Këto janë vendet më të shtrenjta dhe më të lira të Evropës


Niveli i çmimeve për të mirat dhe shërbimet ndyshon shumë në shtetet anëtare të BE.

Danimarka dhe Luksemburgu kanë patur çmimet më të larta gjatë vitit 2017 me 41% mbi mesataren e BE-së, të pasuara nga Suedia me 35 %, Irlanda 28 %, Finlanda 23 % dhe Mbretëria e Bashkuar 17 %. Ndërkohë, ndër vendet me çmimet më të ulëta renditet Bullgaria 56 %, Rumania 52 %, Polonia 47 % , Hungaria 42 % dhe Lituania 40 % .

Danimarka mban vendin e parë, si vendi me çmimet më të larta për restorantet dhe hotelet, ushqim, rekreacion dhe kulturë, transport dhe pajisje shtëpiake. Irlanda është një nga vendet anëtare më të shtrenjta përsa u përket pijeve alkoolike dhe duhanit, Luksemburgu për banesa, ujë, elektricitet dhe gaz, Greqia për shërbime telefonike dhe postare dhe Suedia për veshje dhe këpucë.

Kjo tabelë tregon nivelet e çmimeve në sektorë të ndryshëm dhe për Shqipërinë: Eurostat

/Eurostat

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale