Ja pse “fshehja” e njohurive, bllokon suksesin tuaj
Përditësuar së fundmi: 05/12/2019

Ja pse “fshehja” e njohurive bllokon suksesin tuaj

Share
nga Ornela Trupja
Dhj 05, 2019

Shkruar nga Damon Brown, sipërmarrës

Frika nga shkëmbimi i informacionit mund ta bllokojë zhvillimin e biznesit tuaj. Sa më shumë të ndajmë, aq më shumë marrim. Ne ofrojmë vlera në atë që ndajmë. Ne duhet të kemi besim se njerëzit njohin vlerën. E rëndësishme është që njerëzit e duhur ta njohin këtë vlerë. Prandaj, detyra jonë e vetme është të krijojmë dhe t’i arrijmë njerëzit e duhur.

Ndani atë që keni tani

Një herë e pyeta një mentor nëse duhet të publikoja një video gjatë një fjalimi. Unë isha krenar për këtë dhe doja të ndaja njohuritë, por kisha frikë se njerëzit nuk do të paguanin të më shihnin. Ata më thanë ta ndaja, pasi kjo do të vërtetonte se sa e fuqishme ishte përmbajtja ime. Njerëzit do të vijnë akoma për të parë me mua, pasi ata nuk vijnë vetëm për përmbajtjen, por për vetë përvojën. Ata kishin të drejtë në të dy frontet: Unë i kam ndarë të gjitha shënimet e mia që në atë kohë dhe vazhdimisht jam duke u paguar për këtë.

Lexo: Prodhimi?! Ende shfrytëzojmë pak investimet dhe njohuritë

Pse po e bëni?
Pse po e bëni  këtë gjë? A duhet ndarë ky informacion me të tjerët? Nëse qëllimi juaj është të lëvroni gjëra të reja, t’i lartësoni të tjerët me depërtimin tuaj dhe të ndërtoni një trashëgimi të qëndrueshme, atëherë duhet të ndani atë që keni marrë. Gary Vaynerchuk, Elon Musk dhe sipërmarrës të tjerë zbulojnë të gjitha gjërat e tyre. Në fakt, ata janë tashmë legjendarë sepse zbulojnë të gjitha gjërat e tyre.

Kjo është një nga arsyet që fillova të shkruaj libra të sipërmarrjes, pasi doja të kisha një ndikim përtej fjalës dhe të siguroja diçka të arritshme për më shumë njerëz rreth meje. Pastaj vazhdova me shënime të regjistruara. Mos u shqetësoni për konkurrencën. Më e rëndësishmja, është krijimi i gjërave që do të qëndrojnë si provë në çdo kohë. Kjo është trashëgimia juaja ndër vite.

Inc