Ja çfarë ka vendosur të bëj Bezos me miliardat e tij
Përditësuar së fundmi: 14/09/2018

Ja çfarë ka vendosur të bëjë Bezos me miliardat e tij

Share
nga Neada Muçaj
Sht 14, 2018

Njeriu më i pasur në botë ka vendosur ta shpërndajë dashurinë.

Këtë të enjte, Bezos ka postuar në Twitter-in e tij një deklaratë ku flet për organizatën e bamirësisë: Fondi Dita e Parë e Bezos.

Shumë kanë pyetur se çfarë bën me aq shumë para, ndërkohë që pasuria e tij vetëm shtohet.

Bezos do të investojë fillimisht 2 miliardë dollarë nga 150 miliardë që ai zotëron, në qendrat e bamirësisë për njerëzit e pastrehë dhe në qendra edukimi për zhvillimin e fëmijërisë së hershme përmes Fund.

Pavarësisht se filantropia është një mënyrë për të justifikuar të ardhurat kriminale, rasti i Bezos është ndryshe në kapitalizëm sepse ai nuk ishte rritur në të njëjtën mënyrë si disa nga miliarderët e tjerë.

Por, kjo nuk është hera e parë që Bezo dhuron. Ai ka shpenzuar miliona për edukimin, artin, kërkime mjekësore dhe ka kontribuar me 33 milionë dollarë për emigrantët e papunë.

Lexoni: Jeff Bezos do të dhurojë 33 milionë dollarë për emigrantët pa dokumenta

Megjithatë, Fondi i Ditës së parë të Bezos duket premtues. Bezos po ua jep paratë e tij drejtpërdrejt drejtuesve të komunitetit, ekspertëve të varfër në terren, të cilët kanë nevojë më së shumti dhe mund të kenë më shumë ndikim. Qasja në arsim cilësor në fëmijërinë e hershme është një mënyrë e provuar për të mundësuar suksesin e fëmijëve në të ardhmen. Pra, Bezos po i vë paratë e tij për një qëllim të mirë dhe shumë të nevojshëm.

/Mashable


Evente

Rikthehet TË RINJTË FLASIN!

Korrik 31, 2019
2 PM – 5 PM