Iphone duket se ka një problem. Bëni update telefonat
Përditësuar së fundmi: 31/07/2019

Iphone duket se ka një problem. Bëni update telefonat

Share
nga Neada Muçaj
Kor 31, 2019

Ekipi i Google ka gjetur disa gabime në sistemin operues iOS të Apple. Kompania e cila krijon platformën rivale Android, akoma nuk i ka treguar gabimet. Ekipi nuk dëshiron të frymëzojë hakerat që t’i përdorin ato, por Apple është njoftuar.

Mesa duket, 6 sulmet e identifikuara mund të përhapen përmes një mesazhi që i dërgohet “viktimës” në iMessage. Nëse mesazhi hapet vidhen të dhënat madje mund të bllokohet dhe telefoni.

Sipas kërkimeve të Google, çdo përdorues i iPhone duhet të update-oj software-in e tij sa më shpejt të jetë e mundur.

“Duhet të update-oni telefonin tuaj. Kjo është gjëja më e rëndësishme që mund të bëni për të ruajtur sigurinë në produktet Apple,” shkruan kompania Apple në një deklaratë.

Jo vetëm në këtë rast, por gjithmonë përdoruesit e iPhone duhet të bëjnë update për çështje sigurie dhe për t’u mbrojtur nga viruset.

Sipas “task force” të Google të njohur si Project Zero, një tjetër rezultat i kërkimit ishte se ata ishin në gjendje të kopjonin të gjithë skedarët nga një pajisje e synuar.

Ekipi i Projektit Zero u krijua në korrik 2014 dhe që atëherë ka zbuluar dobësitë e panjohura më parë në kodim nga Microsoft, Facebook dhe Samsung.

Metro