iPhone 11 Pro është duke mbledhur të dhëna “misterioze” rreth lokacionit
Përditësuar së fundmi: 05/12/2019

iPhone 11 Pro është duke mbledhur të dhëna “misterioze” lidhur me lokacionin e përdoruesve

Share
nga Eridon Elshani
Dhj 05, 2019
-Manages Business Mag Kosovo
lexo me teper >


Telefoni më i ri nga Apple duket se është duke kryer edhe një funksion të pazakontë të mbledhjes së të dhënave, megjithëse nuk duhej ta bënte këtë.

Hulumtuesi i sigurisë, Brian Krebs, ka gjetur se iPhone 11 Pro, po mbledh të dhëna “misterioze” edhe kur opsioni i lokacionit është i ndaluar dhe nuk është në funksion.

Në gjetjet e tij, shihet se si një ikonë në formën e një shigjete të vogël, shfaqet për të treguar vendndodhjen e përdoruesit të telefonit.

Kjo nuk është parë te iPhone-ët e mëparshëm, apo te të rinjtë që përdorin sistemin iOS 13.

Lidhur me këtë, Krebs ka kontaktuar me zyrtarë të Apple, të cilët kanë thënë se do të hetojnë shkaktarët, por nuk kanë kthyer përgjigje që nga shtatori.

Megjithatë, është thënë se iPhone 11 Pro nuk po mbledh të dhëna dhe nuk po bën asgjë gabim, vetëm se po e tregon atë shenjë gjatë përdorimit.

Lexoni gjithashtu:

Bëjeni iPhone-in tuaj të vjetër të duket si iPhone 11 Pro me këtë sticker të ri

3Nions