Gregg Fairbrothers dhe Catalina Gorla, në një eksperiencë të përbashkët me studentët në Ballkan


Gregg Fairbrothers, si themelues dhe ish-drejtor i Dartmouth Entrepreneurship Network dhe Dartmouth Regional Technology Center (Inkubator për Teknologji), është lider në fushën e sipërmarrjes në SH.B.A. Kontributor i rregullt në FORBES, Gregg vjen bashkë me kolegen e tij, sipërmarrëse dhe bashkë-autore në FORBES, Catalina Gorla, për të ndarë me studentët e sipërmarrës në Ballkan.

22

Gregg është themelues dhe kryetar i disa kompanive të teknologjisë, si edhe profesor në Administrim Biznesi në Tuck Business School, Dartmouth College. Aktualisht ai punon me sistemin shëndetësor të Dartmouth-Hitchcock në sektorin e zhvillimin të biznesit. Gregg do të sjellë në shkollën verore BIESS më shumë se 22 vjet eksperiencë e njohuri mbi dinamikat e tregut të sipërmarrjes botërore e procese të ndryshme të cilat bëjnë pjesë në zhvillimin e një biznesi, nga ideja e parё deri në ekzekutim e vazhdimësi.

Catalina Gorla është themeuesja e “Informulary”, platformë e cila ndihmon doktorët me informacionin e duhur për barnat të cilat ata këshillojnë. Pasi ndoqi kursin e sipëmarrjes nga Gregg Fairbrothers, ajo ka vazhduar duke hapur disa biznese të saja si “Our Books” një forum diskutimi i suksesshëm e të tjera. Catalina ka eksperiencë të veçantë në trajnim për pitching para investitorëve dhe mentorim mbi proceset fillestare në ndërtimin e një sipërmarrjeje të mirëfilltë e të susksesshme.

 

/Business Mag Albania

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale