Google do t'a transformojë Toronton në qytetin më futurist të botës
Përditësuar së fundmi: 20/10/2017

Google do t’a transformojë Toronton në qytetin më futurist të botës

Share
nga Neada Muçaj
Tet 20, 2017

Qytetet që po mendojnë se si të ndërtojnë të ardhmen, duhet t’i hedhin sytë nga Toronto.

Dy vite më parë, Google krijoi një startup të quajtur Sidewalk Labs për të “përshpejtuar inovacionin në qytetet në mbarë botën.”

Këtë të martë, Sidewalk Labs dhe qyteti i Torontos njoftoi se ata do të transformojnë një pjesë të ujësjellësit të kryeqytetit.

Projekti i quajtur Sidewalk Toronto, do të kombinojë teknologjinë me dizajnin inovativ për të krijuar një qendër e cila është shtëpia e njerëzve dhe kompanive.

“Ky projekt,” tha kryeministri Kanadez Justin Trudeau gjatë një konference për shtyp, “do të bëhet model për të gjitha qytetet në mbarë botën.”

Sidewalk Labs u krijua nga Google nw vitin 2015, mw pas u shpërnda si një degë. Zëvendëskryetari i bashkisë së New York City, Dan Doctoroff është CEO i kompanisë.

“Ne kemi një mundësi,” tha Doctoroff gjatë një prezantimi, “për të ridefinuar rrënjësisht mënyrën sesi mund të jetë jeta urbane.”

Ndërkohë që kompania ka hulumtuar lokacione për projektin vitin e kaluar, Doctoroff shkruajti se ai e parashikon qytetin e së ardhmes duke ofruar Wi-Fi falas për të gjithë, duke u mbështetur në energji të qëndrueshme, sisteme të plehrave të automatizuara dhe duke u pajisur me makina që drejtohen vet. Këto inovacione, tha ai, mund të reduktojnë emetimet e gazrave me dy të tretat dhe të shpëtojnë banorët një orë çdo ditë, kryesisht falë përmirësimeve të transportit.

Ata gjithashtu do të mundësojnë më shumë hapësira të gjelbërta, shkroi ai, pasi makinat autonome do të kërkojnë më pak korsi rrugësh dhe hapësira parkimi.

“Me kalimin e kohës,” tha Doctoroff gjatë konferencës, “ne besojmë se Sidewalk Toronto mund t’i tregojë botës se si t’a bëjë më të lirë jetesën në qytete, më të përshtatshme, më të shëndetshme, më të gjelbër, më të drejtë dhe ndoshta edhe më emocionuese. Dhe mund të krijojë kushte për njerëzit, kompanitë, startupet dhe organizatat lokale, duke e bërë Toronto-n qendër globale të industrisë së re në kryqëzimin e qyteteve dhe teknologjive “.

Projekti do të zhvillohet në një zonë në juglindje të Torontos. Doctoroff thotë se shpresa është që me kalimin e kohës të shtrihet në të gjithë ujërat lindore të qytetit.

/INC