Ferrari ka patentuar sistemin që mundëson vozitjen e makinës pa timon
Përditësuar së fundmi: 07/11/2019

Ferrari ka patentuar sistemin që mundëson vozitjen e makinës pa timon

Share
nga Eridon Elshani
Nën 07, 2019
-Manages Business Mag Kosovo
lexo me teper >

Nëpërmjet një sistemi të ri, makina Ferrari mund të vozitet si një aeroplan luftarak.

Jemi në një kohë kur të gjithë prodhuesit po punojnë në zhvillimin e makinave autonome.

Mirëpo, Ferrari po zhvillon një sistem tjetër, ku përfshihet shoferi, por që nuk ka nevojë të drejtojë timonin dhe të merret me pedalet e makinës.

Patenta nga Ferrari tregon se në këtë makinë italiane më nuk do të ketë timon e as pedale dhe komandimi i vozitjes do të bëhet nëpërmjet dorezës speciale.

Lexoni:

Tesla Model 3 transformohet në një makinë të fuqishme për gara në pista

Sipas patentës që është mjaft e thjeshtë, manovrat para dhe pas do ta rrisin shpejtësinë apo do të frenojnë, ndërsa manovrat anësore të dorezës shërbejnë për të kontrolluar lëvizjen në rrugë. Kur të gjendet momenti i përshtatshëm, shoferi mund ta lëshojë dorezën dhe vetura do të lëvizë në të njëjtën shpejtësi dhe drejtim.

Derisa në aeroplanët ushtarakë këto doreza janë të vendosura në anën e djathtë të ulëses, doreza speciale e makinës Ferrari do të zëvendësojë në tërësi timonin, pedalet dhe marshet. Kjo veçori është provuar disa herë nga prodhues të ndryshëm, por ka rezultuar të jetë vetëm një timon me një formë më ndryshe.

Kjo patentë nga Ferrari pritet të jetë një sistem shumë më i avancuar.

Autoguide