Britania, një komb i varur nga smartfonët
Përditësuar së fundmi: 20/09/2017

Britania, një komb i varur nga smartfonët

Share
nga Neada Muçaj
Sht 20, 2017

Britania po bëhet një komb i varur nga smartfoni, me më shumë se gjysmën e popullsisë duke pranuar se përdorin shumë pajisjen e tyre, sipas një sondazhi të ri.

Një e treta e të anketuarve thanë se zgjoheshin për t’iu përgjigjur mesazheve ose për të kontrolluar pajisjen e tyre në mes të natës dhe 11 përqind pranuan të përdorin telefonin e tyre gjatë kalimit të rrugës.

Gjetjet në sondazhin vjetor të Deloitte tregojnë një pamje të një populli i cili është shumë i lidhur me telefonin. Më shumë se një e treta e të anketuarve shikojnë smartfonët e tyre brenda pesë minutave të zgjimit dhe 55% e bëjnë këtë brenda një çerek ore. Në fund të ditës, më shumë se tre të katërtat (79%) kontrollojnë smartfonët e tyre brenda orës së fundit para se të shkojnë në gjumë.

Hulumtimi gjithashtu tregoi se gjysma e të gjitha ushqimeve në Mbretërinë e Bashkuar të marra në shtëpi me miqtë apo familjen – rreth 20 milionë në javë – janë ndërprerë nga individët që përdorin smartfonët e tyre.

Studimi tregon se 85% e të rinjve 16-75 vjeç kanë akses në një smartphone, me 4 pikë përqindjeje nga viti i kaluar dhe 33 pikë përqindjeje nga 2012. Në moshën 18 deri në 24 vjeç, 96% kanë qasje në një smartphone, zbuluan studiuesit.

Paul Lee, kreu i kërkimeve për teknologji, media dhe telekom në Deloitte, tha: “Shumica e njerëzve mund të lidhen me telefonët e tyre si “zombi”. Megjithatë, është e rëndësishme të pranojmë se këto pajisje janë gjithashtu gjithnjë e më shumë, lidhja e detyrueshme mes njerëzve dhe së shpejti do të bëhet mënyra kryesore për të komunikuar, ndërvepruar dhe për të bërë marrëveshje me klientët dhe qytetarët. ”

/TheIndependent